Tarhana çorbası deyince aklıma hep rahmetli babaannecim gelir. Ne zaman evde tarhana pişse canım memleketim O'nun o sıcacık evinin minicik mutfağında bulurum kendimi. Tarhana her derde deva derdi babaannem. Kahvaltıda, yemekte her zaman her yerde yenirdi. Özellikle kahvaltıya o mis gibi tarhana kokusuyla uyanmak ayrı bir keyifti. Rabbim mekanını cennet kılsın babaannecim..
Malzemeler
- Şöyle güzelinden 3 yemek kaşığı tarhana (Ben uşak tarhanası kullandım)
- 4 su bardağı soğuk su
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 2 diş sarımsak (Ben eklemedim bu aralarda sarımsağa karşı hassasiyetim olduğu için, ama size mutlaka eklemenizi öneririm.)
- Varsa minik acı biberlerden (Tarhananın acısı makbuldür der babam ;))
- Tereyağ
- Tuz - karabiber
- 1 tavuk bulyon (ah taze tavuk suyum olsa!!!)
Yapılışı
- Tencerede tereyağını hafifçe eritip salçayı kavurun. Sarmısakları halkalar halinde doğrayıp ekleyin. Onlarıda bir güzel kavurun.
- Suyu yavaşça tencereye ekleyinki bir anda her yeriniz salça olmasın.
- Tarhanasını da ekleyip bir güzel karıştırmaya başlayın. Eğer iyi tarhanaysa hiç topaklanmadan dağılıp gidecektir. Ama oldu da topaklandı tahta kaşığın arkasıyla ezebilirsiniz.
- Kaynamaya başlayana kadar karıştırın. Kaynayınca bulyonu atıp erimesini sağlayın. Tuzunu ve biberini ekleyin. 2-3 dakika altı kısık tıkırdatın.
Afiyetler olsun...
No comments:
Post a Comment