MALZEMELER:
- 6 adet patlıcan,
- 300 gr kıyma,
- 4-5 adet sivri biber,
- 1 adet soğan,
- 3 domates,
- 2 diş sarımsak,
- 1 yemek kaşığı margarin veya 2 yemek kaşığı sıvı yağ,
- Yarım demet maydanoz, dereotu,
- Yarım yemek kaşığı salça,
- Tuz, karabiber, kimyon,
- Patlıcanlar fırında veya teflon tavada közlenir kabukları soyulur ince kıyılır. Yağlanmış yayvan tencereye veya küçük tepsiye yerleştirilir.
- İnce doğranmış soğan, sarımsak, biber ve kıyma yağda kavrulur. Soyulmuş ve küçük doğranmış domates, salça , tuz, karabiber, kimyon ilave edilir karıştırılır. Ocaktan alınınca ince doğranmış maydanoz ve dereotu ilave edilir.
- Bu harç, tepsiye yerleştirilmiş patlıcanların üzerine yayılıp kapak kapatılır. Hafif ateşte bir kaç dakika pişirilir.
No comments:
Post a Comment