Tuesday, April 13, 2010

Meyve Soslu Tavuk Göğsü

Meyve Soslu Tavuk Göğsü

Çook bilinen çook kullanılan bir tarifin orjinal bir sunumu aslında bu tarif. Porsiyonların belirli olması ve görüntünün estetik olması bence en güzel yanı. Ayrıca kullanılan kapların yıkanma derdi olmadan atılmasıda çook pratikliğinin ispatı :D Yani sırf bu yüzden bence her davette hazırlanmalı ve menüye eklenmeli.
Aslında bu tarifi yayınlamamın en önemli sebebi sevgili okurum Selma'nın ısrarı :D Evet Selma bu tarif tamamen senin için kimse üstüne alınmasın! Bardaklarını bile hazır edip benden ölçüleri bekleyen bir okurumu daha fazla bekletmek acımasızlık olur.. İşte pratik çakma tavuk göğsü :D

Malzemeler
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 litre süt
  • 1 yemek kaşığı (tepeleme) mısır nişastası
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 100 gr tereyağ
  • 1 paket Dr. Oetker hazır meyve sosu
Yapılışı
  1. Un, şeker, nişasta ve sütü derin bir tencereye koyun. Tel çırpıcı ile kaynayıp göz göz olana kadar karıştırarak pişirin.
  2. Kaynamaya başladığında altını kapatıp vanilyayı ve yağı ilave edin. Bu sefer mikserle en az 5 dakika çırpın. Yalancı tavuk göğsünün en önemli yapılış hilesi çırpma süresidir. Ne kadar çok çırparsanız o kadar çok sertleşmesini sağlarsınız.
  3. Arzu ederseni geniş bir borcama ya da benim yaptığım gibi kullan at bardaklara ya da cam bardaklara paylaştırın. Eğer bütün halinde borcama dökecekseniz, borcamı önce soğuk suyla ıslatınki kestikten sonra kolay çıksın. Soğuması için kenara ayırın.
  4. Meyve sosunu paketin arkasında yazdığı gibi hazırlayın. Hafif ılındıktan sonra tavuk göğsünün üzerine dökün. Süslemek için ben renkli şekerlerden kullandım ama siz arzu ettiğiniz bir kuruyemişi ya da hiç süslememeyi tercih edebilirsiniz. Soğumaları için en az 2 saat buzdolabında dinlendirin. Soğuk servis edin.
Afiyet olsun...

No comments:

Post a Comment