Friday, November 28, 2008

Arabaşı Çorbası

Arabaşı Çorbası

DİKKAT DİKKAT! Bu çorba acıdır! Dikkatli içiniz :))

Havalar iyiden iyiye soğumaya başladı. Bu da demek oluyor ki benim en sevdiğim mevsim olan kış kapıda... Kışın gelmesiyle evler daha bir ısınıyor ve pek tabi sofralarda. Eee bu sıcak sofraların en önemli ikramlığı elbetteki çorbalar! Şöyle sıcacık bir çorbayı koyacaksın kaseye, gömüleceksin koltuklara, sıcacık bir de romantik komedi televizyonda.. Amaann değme gitsin keyfine. İşte bu güzel kış soğukları için ideal çorbalardan biride arabaşı çorbası. Başlıkta da uyardığım gibi bu çorba acı oldumu güzel, hele de kurutulmuş acı kırmızı biberiniz varsa! Bende olmadığı için acı sivri biberle idare ettim. Ama olsun gene de harikaydı! Yani derseniz ki ben acı yiyemem şimdi mahrum mu kalacaksınız bu çorbadan, e acısızda yapabilirsiniz.. Ama ben kesinlikle acı tavsiye ederim!
Bu tarif canım babaanneciğimin en güzel yemeklerinden biri. Ahh babaannem ahh, kış geldimi seni daha çok anıyorum.. seni de bir kış günü uğurladığımdan...

Malzemeler
  • 3 tepeleme yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı tavuk suyu
  • 1 su bardağı didiklenmiş haşlanmış tavuk eti
  • 1-2 ader acı sivri biber
  • 3 su bardağı kaynar su
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • tuz-karabiber
Yapılışı
  1. Derince bir tencerede tereyağ ve zeytinyağını eritin. İçine unu ilave edin. Çok fazla kavurmadan yavaş yavaş suyu ilave edin.Suyu ilave ettikten sonra topaklanma olduysa el blenderı ile topaklardan kurtulun. Tuzunu ilave edin.
  2. Suyun tamamını ilave ettikten sonra tavuk suyunu ilave edin. Kaynayana kadar karıştırın. Eğer kıvamı beklediğinizden koyu olursa biraz daha kaynamış su ilave edebilirsiniz. Çok duru olmamalıdır.
  3. Kaynamaya başladıktan sonra didiklenmiş tavuk parçalarını ve iri iri doğradığınız acı sivri biberi ilave edin.
  4. Bir iki taşım kaynattıktan sonra altını kapatın. Servis yaparken karabiber ve pul biberle süsleyebilirsiniz. Mutlaka sıcak servis edin.
Afiyet olsun...

No comments:

Post a Comment