Wednesday, August 5, 2009

Tavuklu Bulgur Pilavı

Tavuklu Bulgur Pilavi

Aslında amacım sadece tavuk yemeği yapmaktı. Gel görki süpriz gelen misafiri doyuracak miktarda olmayınca içine bulgur attım harika bir pilav ortaya çıktı. Eee bu fikirde gelen misafirin olunca valla arkadaş işledi el övündü! :))
Yani aslında bu kendini bulgur pilavı zanneden tavuk yemeğinden başka birşey değil. Ama inanın yeteri kadar doyurucu ve tatmin edici. Yanına birer kasede buz gibi cacık! Buyrun size en doyurucu ve besleyicisinden bir iftar yemeği.. E tabii iftarında adetindendir önce sıcak bir çorba kaynatırsınız artık :D

Malzemeler
  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1/2 kg tavuk but kuş başı
  • 3 adet domates
  • 2 adet sivri biber (mümkünse acı)
  • 1 baş soğan
  • yeteri kadar kaynar su
  • tuz
  • zeytinyağ
Yapılışı
  1. Geniş bir pilav tenceresinde tavukları az yağ ile kavurun.
  2. Soğan, biber ve domatesi küp küp doğrayın.
  3. Tavuklar sularını salıp yeniden çekmeye başlayınca soğan ve biberi ilave edin.
  4. Soğanlar yumuşayınca domatesleri ilave edin. Bir süre yemeğin iyice sulanmasını bekleyin. Bunun için tencerenin kapağını kapatın.
  5. İyice sulandıktan sonra bulguru ilave edin. Tuz ekleyin ve karıştırın. Tencerenin kapağını yeniden kapatın. Yemeğin kendi suyu yeterli gelmezse yeteri kadar kaynar su ilave edin. (Aşağı yukarı 1 su bardağı kaynar su yeterli gelir)
  6. Bulgur yumuşayınca ocağın altını kapatıp demlenmesi için kapakla tencere arasına peçete veya temiz bir bez koyun. 10 dakika demlendikten sonra sıcak sıcak servis edin.
Afiyet olsun..

No comments:

Post a Comment