Monday, February 8, 2010

Tavuklu Közlenmiş Kırmızı Biber Çorbası

Tavuklu Koz Biber Corbasi

Enteresandır bu sene epey kar gördü İstanbul. Hani karıda geçtim gerçekten havalar epey soğudu. Daha da soğuyacak bile diyor uzmanlar. Bakalım daha ne kadar soğuk olabilir bilmiyorum ama ben soğuk havaları çoook seviyorum :D Tabii sıcacık evde oturup soğuğu sevmesi kolay, Allah sokaktakinin yardımcısı olsun..
Hafta sonu beni vurup geçen şiddetli boğaz enfeksiyonu ve akabinde yediğim iğnelerin ardından sağlıklı bir şekilde karşınızdayım.. Hayatımda ilkkez bir hastalığımda hastaneye kendi ayağımla gidip serum yediğim ve iki saat bir başıma acilde yattığımı düşünürsek acaba hala soğukları seviyormuyum diye düşünmeden edemiyor insan.. Ama yook hastalıklar beni yıldıramaz ben soğuğuuuu seviyyoorrummm uleeeyyynnn :D

Tavuklu Koz Biber Corbasi

Efenim közlenmiş biberin is kokusuyla, tavuğun şifasının bir araya geldiği harika bir çorba bu çorba... Ocak ayında Tuz&Biber dergisi için hazırladığım bir tarif. Dergiyi okuyamayanlar için sayfamdada yer alması iyi olur diye düşündüm. Sırayla dergideki tariflerimi yayınlayacağım merak etmeyin!

Malzemeler
  • 7-8 adet orta boy kırmızı biber. (ya da 1 kavanoz hazır közlenmiş kırmızı biber)
  • 1 adet soğan
  • 1 adet patates
  • 1 adet havuc
  • 1 su bardağı kuşbaşı doğranmış kemiksiz tavuk eti (kalça olursa daha lezzetli olur)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1,5 lt kadar kaynar su
  • Tuz
Yapılışı
  1. Eğer hazır közlenmiş biber kullanmayacaksanız, fırında grill de biberleri önlü arkalı közleyin. Kabuklarını soyup irice doğrayın.
  2. Soğanları, havuçları ve patatesleri küp küp doğrayın.
  3. Soğanları hafif yumuşayıp renkleri dönene kadar zeytinyağ ve tereyağ ile kavurun.
  4. Sonra havuçları ve patatesleri ilave edin. Onlarıda 2-3 dakika kavurun.
  5. Üzerine közlenmiş kırmızı biberleri, tavukları ve suyu ilave edin.
  6. Tuzunuda ilave edip tavuklar iyice pişip yumuşayana kadar çorbayı kaynatın. İki taşım kaynadıktan el blendarından geçirip iyice pürüzsüz hale getirin.
  7. İyice çekilen çorbayı bi 5 dakika daha kısık ateşte pişirin.
  8. Sıcak ve mutlaka taze öğütülmüş karabiberle servis edin.
Afiyet olsun…

No comments:

Post a Comment