Sunday, June 24, 2007

Kabak Salatası

Kabak Salatasi

Bu salatanın yaratıcısı sevgili annem. Mangal yanına giden en lezzetli salatalardan biri olarak ilan ettim bile ben kendisini. İnanın hem hafifliği hemde sağlık yönünden zenginliğiyle ayrıca kabağın çiğ olarakda yenilebilirliğinin kanıtı. Hazırlaması sadece 5 dakikanızı alırken yemesi çok daha kısa sürüyor çünkü inanılmaz lezzetli :) Afiyetler olsun..

Malzemeler
  • 5 kabak
  • 1 su bardağı ince doğranmış maydanoz
sos için
  • 2 paket knorr acılı hazır salata sosu
  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • 2 yemek kaşığı soğuk su
  • 3 diş sarımsak küçük küçük doğranmış
Yapılışı
  1. Kabakları uzun uzun (julyen tarzı deniyormuş :)) doğrayın. Bunun için tupperware in julyen doğramasının kullanabilirsiniz. Yada normal salatalık kabuk soyucu ile uzun uzun şeritler halinde doğrayıp üst üste getirerek ince ince kesebilirsiniz.
  2. Maydanoz ve kabakları karıştırın.
  3. Çukur bir kasede salata sosu, yağ, sarımsak ve suyu karıştırın.
  4. Sosu salatanın üzerine servis yapmadan hemen önce dökün.
Afiyet olsun...

No comments:

Post a Comment