Saturday, June 23, 2007

Mısırlı Kalp Kek

Uzun bir aradan sonra yeniden geldim :) Gelmişken elim boş gelmiyeyim dedim bol bol tarif getirdim. İşte bu onlardan ilki. Bu keklerin en güzel yanı içinde beyaz un ve şekerin olmayışı. Bu nedenle canım babam için kahvaltıda çok güzel ikram oldu. O'da yıllar sonra kek yemenin tadını çıkardı. Tarif "Beyaz Unsuz Şekersiz Hamur İşleri" kitabından. Bu kitabı ilk çıktığında aldım ama daha ilk defa içinden bir tarif denedim ve çok da memnun kaldım.. Tarifteki bazı malzemeler bende olmadığı için ben size kendi uyguladıklarımı aktarıyorum.

Malzemeler
  • 1 su bardağı mısır unu
  • 1 su bardağı tam buğday unu
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 tutam tuz
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yumurta
  • 5 yemek kaşığı tereyağ (oda sıcaklığında)
  • yarım çay bardağı bal
Hazırlanışı
  1. 6'lı muffin kalıbını yada uygun boy bir kek kalıbını yağlayın. Fırını turbo 150 derecede ısıtın.
  2. Mısır unu, buğday unu, tuz ve karbonatı eleyerek bir karışıtrma kabında kuru malzemeleri çıprma teli ile iyice karıştırın.
  3. Ayrı bir kabın içinde süt, yumurta, tereyağ ve balı çırpma teli ile iyice çırpın.
  4. Sulu malzemeyi kuruların üzerine dökerek tahta kaşık ile hızlıca karıştırın. Hamuru çok fazla karıştırmayın içinde topakların olması sorun değil.
  5. Kalıpların 3/4 ünü dolduracak şekilde paylaştırın. Sıcak fırının orta rafında 20 dakika kadar pişirin. Kürdan testinden başarıyla geçen keklerinizi hemen fırından çıkarıp 2-3 dakika dinlendirin. Ilık olarak servis yapılması tercih sebebidir :)..
Afiyet Olsun....

No comments:

Post a Comment