Wednesday, June 6, 2007

Kat Kat Kurabiyeler

Kat Kat Kurabiye

İş yerinden arkadaşıma söz vermiştim yarın birşeyler getireceğim diye. Yani onlarda haklı hergün sayfaya bakıyorlar yapılan bir sürü şey var ama öyle her zaman gelmiyor buraya. Bu kurabiyeleri sırf sizin için yaptım arkadaşlar afiyetler olsun. Tarif yine usta Sahrap Soysal'dan, ben farklı olarak hem içine hemde üstüne çikolata ve hindistan cevizi ekledim :).

Kat Kat Kurabiye

Malzemeler
  • 3 yumurta
  • 250 gr iyice yumuşamış margarin
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 6 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • Hem arasına hemde üstüne koymak için hindistan cevizi ve damla çikolata
Yapılışı
  1. Margarin, yumurta, vanilya, toz şeker ve sıvı yağı bir kapta karıştırın.
  2. Ayrı bir kapta un ve kabartma tozunu birbirine iyice karıştırdıktan sonra yumurtalı karışıma ilave edin. Malzemeleri iyice birbirine karışıp yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  3. Hamuru iki eşit parçaya bölün. Birinci parçayı 1 cm kalınlığında olacak şekilde açın.
  4. 30-35 cm genişliğinde dikdörtgen fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve bu hamuru bu tepsiye yerleştirin.
  5. Diğer hamur parçasına kakaoyu ilave edip iyice yoğurun. Bunuda 1 cm kalınlığında açın.
  6. Sade hamurun üzerine arzu ettiğini kadar damla çikolata ve hindistan cevizi serpiştirin. Sonra üzerine kakaolu hamuru serin. İki hamurun birbirine yapışması için iyice bastırın.
  7. Kurabiyeyi 175 derecede altüst konumda 5 dakika önceden ısıttığınız fırında 20-25 dakika pişirin. Fırından çıkan sıcak hamur kendi sıcaklığıyla pişmeye devam edecektir. Soğudukça kıvam alıyor yani pişmedi diye panik yapmayın :)
  8. Sıcakken üzerine hindistan cevizi ve damla çikolata serpin. Soğuduktan sonra dikdörtgen parçalar keserek servis yapın. Bu arada kurabiyenin üzerinde sıcaktan eriyen çikolata hem lezzet hemde hoş bir görüntü sağlayacaktır.
Afiyet olsun..

No comments:

Post a Comment