Thursday, March 20, 2008

Hurmalı Cevizli Hafif Kek

Hurmalı Cevizli Hafif Kek by Yasemin Mutfakta
Efenim aslında bebişimin beni pek rahat bırakmamasına rağmen şanıma leke gelmesin diye mutfağa girmeye başladım. Ama size öncelikle hazırda bekleyen gelecek tarifimi sunayım dedim. Şimdi bu kek gerçekten güzel. Öyle alışılagelmiş yumuşacık sünger kekler gibi değil. Gayet sıkı bir dokusu var. İçindeki bol hurma ve ceviz sayesinde çok güzel yoğun bir tadı var. Ayrıca çok da sağlıklı çünkü kepekli un ve az şekerle yapılıyor. Ve yumurtasız :) Evet yanlış duymadınız bu kek yumurtasız :) Yani efenim rejimdeyseniz ve canınız kek istediyse tam size göre :) Bu arada tarif hünerli arkadaşımın evinde gördüğüm ve hemen ödünç aldığım harika bir kitaptan! Kitapta birbirinden güzel tarifler var. Ben şimdiden 3 tanesini uyguladım bile sizede şiddetle tavsiye ederim!


Malzemeler
  • 2 + 3/4 su bardağı kepekli un (Bu arada arkadaşım normal un ilede denedi gayet güzel olduğunu söyledi. Yani kepekli un yok diye paniğe gerek yok :) )
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 çay kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı doğranmış hurma
  • 1/2 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1/2 su bardağı şeker
  • 1 + 1/4 su bardağı süt
  • süslemek için ceviz ve hurma
Yapılışı
  1. Fırını önceden 180 derecede ısıtın. Kullanacağınız kek kalıbını yağlayıp unlayın.
  2. Kuru malzemeleri, un, kabartma tozu, tarçın, hurma ve cevizi bir kapta birbirine karıştırın.
  3. Yağ, şeker ve sütü bir kapta çırpıp kuru malzemelere karıştırın. Öyle pürüzsüz sıvı bir hamur karışımı elde etmiyorsunuz onun için panik yapmayın. Gayet koyu kıvamlı pütürlü oluyor.
  4. Karışımı kek kalıbına boşaltıp üzerini ceviz ve hurma ile arzunuza göre süsleyin.
  5. Kalıbı önceden ısıttığınız fırına sürün. Yaklaşık 40-45 dakika pişirin.

urmalı Cevizli Hafif Kek by Yasemin Mutfakta
Afiyet olsun...

No comments:

Post a Comment