Thursday, December 18, 2008

Meyve Sepeti

MEYVE_SEPETI_1

Yerli Malı Yurdun Malı, Herkes Onu Kullanmalı!

Bir zamanlar bu sloganla günler haftalar kutlanırdı okullarımızda. Bizim zamanımızda herkes evden birşeyler getirir hep beraber yenilir içilirdi. En favoriler her zaman kuruyemişti. Nedendir bilmem belkide yemeği çok sevdiğimden sabırsızlıkla beklerdim ben bu haftaları. Sonra ilkokul bitti sırayla diğer okullar başladı ve haliyle yerli malı haftalarıda unutuldu..
Şimdi nerden çıktı derseniz, canım yeğenim Sıla bu sene ilkokula başladı. Eeee haliyle artık her haftanın bir anlamı var onlar için. Onlar sayesinde bende o günlere geri döndüm. Madem yerli malı haftası kutlanıyor ee bizde birşeyler hazırlayalım kızımızı öyle bir paket kuruyemişle göndermeyelim dedik. Bu görevde elbette "Nenne"ye düştü :)
Şöyle cıvıl cıvıl rengarenk bir meyve sepeti hazırlayalım diye düşündük eltimle. Hani sahici meyveler için malum kış mevsiminde çeşitler sınırlı, bu durumda çocukları meyveden mahrum mu bırakacağız :) Elbette hayır, sahicisini hazırlayamasakta bizde kurabiyesini hazırlarız dedik.. Tarif her zamankinden, süslemelerde biraz hayal gücü biraz yaratıcılık. Ve işte karşınızda kurabiyeden meyve sepeti :) Rengarenk cıvıl cıvıl bir sepet oldu.
Tüm paket hazırlanıp paketlendiğinde Sıla elinde sepeti "Sıla Mutfaktaaaaaa!!!" diye bağıra bağıra gezindi. Paşamda peşinde tabiki. Paşanın fotoğrafını yakalayamadık ama işte karşınızda "Sıla Mutfaktaaaaaaa!!!" :))))

SG202446K

No comments:

Post a Comment