Wednesday, March 25, 2009

Çift Çikolatalı ve Cevizli Kuki

Çift Çikolatalı Kuki

Hani böyle yabancı filmlerde görürüz ya kocaman mutfakların devasal fırınlarında kocaman boool çikolatalı kurabiyeleri pişirip çocukların önüne bir bardak sütle koyarlar ya.. İşte bu o kurabiyelerden. Booool çikolatalı ve çoooook tatlı :) Hemde öyle iki lokmada bitecek cinsten değil, koca bardak sütle beraber tüketilecek kadar büyük! Lezzeti gibi görüntüsüde kocaaammaan :D Öyle tadımlık değil doyumluk yani, yani yani yanii.... Yani kısacası bu kurabiye tam benlik :).
Tarif "Chocolate - cooking with the world's best ingredient" kitabından uyarlanmıştır..Allah'ım o ne güzel kitap öyle... Daha önce bu kitaptan uyarladığım tarifleri görmek için tıklayınız..

Malzemeler
  • 175 gr bitter çikolata (eritilecek)
  • 115 gr tereyağ
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 tepeleme yemek kaşığı un (40 gr)
  • 1/4 su bardağı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 1 çimdik tuz
  • 1 su bardağı iri iri doğranmış ceviz (Ben amerikan cevizi kullandım)
  • 1 su bardağı bitter damla çikolata
  • 115 gr beyaz çikolata küçük küçük doğranmış
  • 115 gr sütlü çikolata küçük küçük doğranmış
Yapılışı
  1. Fırını alt-üst konumda turbo olmadan 180 dereceye ayarlayın.
  2. Derin bir sos tenceresinde eritilecek olan çikolatayı ve tereyağını beraber eritin. Soğumaya bırakın.
  3. Mikser kabında tuz, yumurta ve şekeri iyice kremamsı kıvama gelene kadar çırpın.
  4. Yumurtaya erimiş tereyağlı çikolatayı ekleyin iyice çırpın.
  5. Un, kakao, vanilya ve kabartma tozunuda karışıma ilave edip çırpın.
  6. Kalan çikolata ve cevizleride karışıma ilave edip kaşıkla karıştırın.
  7. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine eğer benimkiler gibi büyük büyük istiyorsanız dondurma kaşığıyla 5 adet, daha minyatür istiyorsanız yemek kaşığıyla 6-7 adet tepsiye aralarında aşağı yukarı 10 cm mesafe kalacak kadar yerleştirin. Kaşığın arkasıyla biraz düzleyin. Bu şekilde piştikçe yeni tepsiyi fırına sürün.
  8. Önceden ısınan fırına sürün. Yaklaşık 15 dakika, üzerleri parlayıp çatlak çatlak olana kadar pişirin. Piştiğini anlamak için parmağını kurabiyeye batırdığınızda içine çok batmamalı ama tamamende katı olmamalıdır. Fırından çıktıktan sonra tepside dinlenirken pişmeye devam edecekleri için çok fazla pişirmemeye dikkat edin bu sefer kururlar.
  9. Yanında bir bardak süt veya güzel bir kahve ile afiyetle tüketin...
Afiyet olsun..

No comments:

Post a Comment