Monday, March 16, 2009

Elmalı Pandispanya

Elmali Pandispanya

Dünyalar güzeli yeğenim Sıla'nın en favori keki. Yağsız kakaosuz... Kuş gibi bulut gibi.. Aslen kendini kek zanneden bir pandispanya. Ama süper lezzetli! Sıla neredeyse hemen hemen hergün ister benden bu keki. Bir ara daha biri bitmeden öbürünü pişiriyordum. Prenseste kek yemekten başka birşey yemiyordu. Şimdi biraz ara verdik, malum sağlıklı bir beslenme sayılmaz bu durum. Eğer şeker olarak Balküpü kullanır ve birebir ölçüde yaparsanız altında şekerden hafif bir kıtırlık elde edersiniz. Sanki beze gibi. Ben o tada hayranım! O kıtırlığı istemezde bu keki sade yapmaya karar verirseniz o zaman Balküpü kullanıyorsanız şekerin ölçüsünü bir birim azaltmanızı öneririm.

Malzemeler
  • 3 türk kahvesi fincanı şeker
  • 3 türk kahvesi fincanı un
  • 3 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 adet elma
  • ceviz
  • tarçın
Yapılışı
  1. Elmaları soyup yarım ay şeklinde ince ince dilimleyin. 23 cmlik yuvarlak kek kalıbının tabanına yağlı kağıt serin. Elmaları tabana dizin. Kalıbı kesinlikle yağlamayın.
  2. Fırını 175 derece alt üst konumda turbo olmadan ısıtın.
  3. Yumurtalar ile şekeri iyice köpürüp kabaran kadar çırpın.
  4. Unu üç aşamada yavaş yavaş yumurtaya ilave edin. Her seferinde çok az çırpın.
  5. En son kabartma tozunu ilave edip bir kere karıştırın.
  6. Kalıba elmaların üzerine karışımı dökün kürdan testinden başarıyla çıkana kadar yaklaşık 40-45 dakika pişirin.
  7. Kek fırından çıktığında 5 dakika ılınmasını bekleyip kalıptan çıkarıp ters çevirin. Üzerine tarçın ve ceviz serpin. Ilıkken servis edilmesini öneririm. Bence daha lezzetli oluyor. Kapalı bir kapta epey bir süre tazeliğini koruyor.
Afiyet olsun...

No comments:

Post a Comment