Thursday, March 12, 2009

Etli Patlıcan Yemeği

Etli Patlican Yemegi

Aslında sebze yemeklerini etsiz yapmayı tercih ederim. Ama son zamanlarda sofraya hiç et koymadığım şikayeti üzerine bu aralar her sebze yemeğine et koyuyorum. İnanılmaz gelsede evet evet bir egeli olarak ben sebze yemeklerini etli yapıyorum. Bakalım bir süre böyle yaparım maksat şikayet edenler biraz et yesin :). Laf aramızda patlıcan yemeğine de et yakışıyormuş hani. Bu yemeği biraz acı yapmanızı tavsiye ederim. O zaman daha lezzetli oluyor!

Malzemeler
  • 6 adet orta boy kemer patlıcan
  • 1/2 kg kuşbaşı yemeklik kuzu eti
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 büyük baş soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 2 adet acı sivri biber
  • 1 kutu konserve doğranmış domates (veya 3 adet kabuğu soyulmuş küp küp doğranmış domates)
  • zeytinyağ
  • tuz
Yapılışı
  1. Etleri derince bir tencereye atın. Üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağ dökün. Tencerenin kapağını kapatın. İyice suyunu salana kadar ara ara karıştırarak pişirin.
  2. Soğanları ve sarımsakları küp küp doğrayın. Biberide küçük küçük doğrayın.
  3. Patlıcanları pijamalı olacak şekilde soyun. Küp küp doğrayıp içi tuzlu su dolu geniş bir kaseye alın. Et pişerken onlarda acı sularını salsınlar.
  4. Suyunu salan et, suyunu çekmeye başlayınca içine soğan ve sarımsağı atın. Bir süre soğanlar ölene kadar pişirin. Salçayı çok az su ile sulandırıp etlere ekleyin.
  5. Soğanlar pişince biberleri ekleyin. Biberler yumuşayıp, etler iyice pişene kadar bir süre daha tencerenin kapağı kapalı olarak pişirin.
  6. Patlıcanların suyunu süzüp bir kere sudan geçirin. Tencereye ilave edin. Domatesi ve arzu ettiğiniz kadar tuzu da ilave edip orta ısıda patlıcanlar pişene kadar hiç karıştırmadan pişirin. Çok karıştırırsanız patlıcanlar ezilip şekillerini kaybediyor.
  7. En son bir kere altüst etmek için karıştırıp patlıcanlar yumuşayana kadar pişirin.
  8. Sıcak olarak yanında yoğurt ve pul biberle servis edin.
Afiyet olsun...

No comments:

Post a Comment