Thursday, August 9, 2007

Gülseren Sultan'ın Keki

Picture-792k

Şirkette en çok yiyen bölüm kesinlikle benim çalıştığım bölüm :) E tabi sürekli pişirip getiren olunca haliyle yiyende çok oluyor. Genelde bizim çay saatlerimizde kuru kuru çay içildiği o yüzden hiç görülmemiştir. Pişirip taşıranlardan biride çok sevgili çaycımız Gülseren abla. Ben ona Gülseren Sultan derim. Bazende Gülleri seren ve dizen kişi :) (Sen hiç ateş böceği gördün mü?). Baktı kadıncağız bizimkiler aç ben bunlara şöyle büyükçene bol malzemeli bir kek yapayım demiş almış getirmiş kekini. Ay tabii ben tarif avcısı olarak dururmuyum hemen yazdım tarifi. Ve pek tabii kendim uyguladım. Kek fırından çıkınca inanamadım bir kek bu kadar mı güzel kabarır ayrıca nihayet büyük kek kalıbımı da kullanmaya fırsatım oldu. Yani bu keki yapacaksanız kalıbınızı accık büyük tutun :) Gülseren Sultan içine kuru üzüm koymuştu ben damla çikolata koydum. Siz isterseniz her ikisini de koyun. İşte koca kek tarifi geliyor..

Malzemeler
  • 4 yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1/2 su bardağı süt
  • 2 paket kabartma tozu
  • 2 paket vanilin
  • 3 su bardağı un
  • 1 portakal
  • 1 limon
  • 1/2 çay bardağı limonun suyu
  • 1/3 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 1/2 su bardağı damla çikolata
Yapılışı
  1. Portakalın ve limonun kabuklarını rendeleyin bir kenara ayırın. Kabuğunu rendelediğini limonun suyunu sıkın.
  2. Şeker ve yumurtayı iyice köpük olana kadar çırpın.
  3. Karışıma yoğurt, süt, vanilin, portakal ve limon kabuğu, limon suyu, sıvıyağı ilave edin. Bir süre daha çırpın.
  4. Kabartma tozu ve unu ekleyin bu aşamadan sonra çok çırpmayın.
  5. En sonda ceviz ve çikolataları ekleyip kaşıkla karıştırın.
  6. Yağlayıp unladığınızı kek kalıbına dökün. 175 derecede önceden ısıttığınız fırında kürdan testinden başarıyla çıkana kadar pişirin. E tabii test yapacam diye durmadan fırının kapağını açmayın. İyice piştiğini görün bide zaten o pişince pek bi güzel kokar :)
Afiyetler olsun...

No comments:

Post a Comment