Thursday, May 10, 2007

Eşimden özel et terbiye çeşitleri

Bu tarifleri almakta epey zorlandım. Sevgili eşim bunlar benim sırrım dedi :)) AAA artık tariflerimizi sır olarak saklamak için değil paylaşmak için yapıyoruz dedim. Ve işte bu güzel terbiye çeşitleriyle karşınızdayım arkadaşlar. Mücadeleyi kazanan ben oldum :P. Bu terbiyeleri ister ette ister tavukta uygulayabilirsiniz bu biraz sizin damak tadınıza kalmış. Ama "Salçalı Terbiye" yi ette, özelliklede şişte, "Soyalı Terbiye"yi de tavukda uygulamanızı tavsiye ederim. "Biberli Zeytinyağ Terbiye"si her iki et çeşiti içince uygundur. Şimdi geçelim tariflere:
  1. Salçalı Terbiye (1 kg et şiş için)
Salcali Terbiye

    • Malzemeler
      • 1 yemek kaşığı yoğurt
      • 1 yemek kaşığı biber salçası
      • 1,5 su bardağı zeytinyağ
      • 1 baş sarımsak ezilmiş
      • 1 çay kaşığı kimyon
      • 3 çay kaşığı karabiber (tane karabiberi ögüterek katarsanız daha yoğun bir aroma elde edersiniz)
      • arzu ettiğiniz kadar pul biber, ne kadar acı isterseniz okadar ekleyin ;)
    • Yapılışı
      • Tüm terbiye malzemesini pürüzsüz bir kıvam oluncaya kadar karıştırın. burda ister mikser kullanabilir isterseniz çatal veya tel çırpıcı ile karıştırabilirsiniz.
      • Bu terbiyede etin en az 15 dak beklemesi yeterli gelecektir. İsterseniz daha da fazla bekletebilirsiniz.

  1. Soyalı Terbiye (1 kilo tavuk için)
Soyali Terbiye

    • Malzemeler
      • 1 fincan soya sosu
      • 1 fincan zeytinyağ
      • 1 yemek kaşığı bal
      • 1/2 fıncan elma sirkesi
      • 1 yemek kaşığı kara biber
      • 1 yemek kaşığı öğütülmüş beyaz biber (tane olarak satılıyor öğüterek kullanıyorsunuz, elinizde yoksa karabiberi 2 kaşığada çıkarabilirsiniz)
      • 1 yemek kaşığı kekik
      • 2-3 diş sarımsak ezilmiş
    • Yapılışı
      • Tüm malzemeleyi karıştırın. Tavukları ister şiş olarak isterseniz ince göğüs olarak terbiyeye yatırın. En az 2 saat buzdolabında terbiyede bekletin.

  1. Biberli Zeytinyağ Terbiyesi (1/2 kg tavuk veya et için)
Biberli Terbiye

    • Malzemeler
      • 1 fincan zeytinyağ
      • 2 çarliston biber
      • 1 yemek kaşığı kekik
      • 1 yemek kaşığı pul biber
      • 1 tatli kaşığı biberiye
    • Yapılışı
      • Çarliston biberleri doğrayın. tohumlarını ayıklamadan tohumlarıyla beraber doğrayın. tohumlar yağa güzel bir acılık verecektir.
      • Zeytinyağı bir tavada kızdırın. Biberleri yağda iyice çevirin. Böylece biberlerin tadı yağa geçecektir. Biberler kızarınca yağın altını kapatıp süzün. Burda biberleri isterseniz başka yemekte yada salatada kullabilirsiniz. Terbiyede bize lazım olan kısmı yağı.
      • Biberli yağı ve tüm kalan malzemeleri karıştırıp tavukları bu terbiyeye yatırın. en az 2 saat bekletin.
Afiyet olsun...

No comments:

Post a Comment