Monday, May 7, 2007

Fırında Yumurta

Firinda Yumurta

Yumurtayı farklı şekillerde pişirmiştim ama fırında hiç, bu da bir ilk oldu. Tarifi Remix den almıştım. Ama o kadar pratik ve kolay birşeyki artık tariften uzaklaşıp kendim istediğim malzemeleri karışıtırıyorum içine. Aslında tamda ölçü vermek biraz zor ama ben size kendi uyguladığım halini anlatacağım. Hafta sonu kahvaltıları için vazgeçilmez bir keyif olan yumurtayı bir de böyle deneyin ;)

Malzemeler (4 kap için):
  • 4 yumurta
  • 2 taze soğan
  • 4 tatlı kaşığı krema
  • 2 tane normal boy sosis
  • tereyağ
  • tuz
  • kara biber
  • kekik
  • pul biber
Yapılışı
  1. Soğanlar ve sosisleri küçük küpler halinde doğrayın. Tavada az yağ ile sosisler hafif pişene kadar çevirin.
  2. Dört tane porsiyonluk sufle kabını tereyağ ile yağlayın.
  3. En alta sosis ve soğanları 4 kaba bölüştürün. Her kaba birer tatlı kaşığı kremadan ilave edin. Üzerlerine baharatları arzunuza göre serpiştirin.
  4. Her kaba birer yumurta kırın ama yumurtanın sarısı dağılmasın ortada bütün halinde kalınca daha estetik görünüyor.
  5. Üzerine birer küçük parça tereyağ koyun.
  6. Geniş ve derin bir borcama sufle kaplarını koyun. Kapların yarısına kadar su koyun. (Not:Suyu borcamın içine koyun. Yumurtalı karışıma su eklemeyin.) 180 derecede fırında 15-20 dak. pişirin. Kapların içindeki yumurtalar suyun kaynamasıyla pişecekler ;). Aslında kıvamı size kalmış, yumurtayı sulu yemek isterseniz daha kısa süre de pişirebilirsiniz.
  7. Piştikten sonra üzerini ince kıyılmış maydanoz veya nane ile süsleyebilirsiniz...
Afiyet olsun....

No comments:

Post a Comment