Sunday, September 23, 2007

Ramazan Etkinliği

RAMAZAN Bu güzel etkinlikte ev sahibi sevgili Süheyla, seçtiğin konu günün anlam ve önemine çok uygun. Eminim yüzlerce tarif alacaksın bu konuda. Artık seneye ramazanda "ya ne yapsam, menümü nasıl hazırlasam?" derdi yok :) İyi ki etkinlikler var!
Aslında etkinliğin son katılımı 22 Eylül'dü ama bendeniz bu seneki ilk iftarı davetimi dün akşam verdiğim için biraz gecikmeli olarak yazıyorum. Olsun efenim geç olsun güç olmasın. :)
Evlendiğimden beri evimde misafir ağırlamak en büyük keyiflerimden biri. Özellikle de ramazanlarda. Geçen senelerde hafta içi dahil yoğun bir tempoda geçerdi iftarlarımız. Bu sene malum benim durumumdan dolayı eşim sayılı günlerde sayılı insanları istiyor. Neymiş çok yorulmayacakmışım :) Bende söz dinleyen bir eş olduğum için sadece hafta sonları alıyorum misafirlerimi. İlk misafirlerimde teeee ilkokuldan arkadaşlarım oldular.
Ne kadar tuhaftır dimi, insanlar en yakın üniversiteden arkadaşlarıyla görüşür. Hadi olmadı lisedekilerle. Bende durum epey değişik. İlkokul ve üniversite arası hiç yaşanmamış gibi sanki sayılı insan var haberleştiğim. Ama ilkokuldan çok güzel bir grubuz ve fırsat buldukça da görüşürüz. İşte onlarla beraber çok güzel bir iftar geçirdik dün akşam.

Ramazan Etkinligi

Masamız öyle çok çok kalabalık değildi belki ama ramazanın bereketindendir, herşey yetti de arttı bile. Ramazan sofralarına ayrı bir özeniyor insan. Ne de olsa gelen misafirlerin tüm gün bu saati bekliyor ve midelerine indirecekleri yemeklerin onların bu beklentilerini karşılaması gerekiyor. Elimden geldiğince karşıladığımı düşünüyorum herkes gayet karnı şiş bir şekilde masadan koltuklara geçtiğine göre :)
Şimdi gelelim menümüzde neler olduğuna;
E pek tabii yemekten sonra yenilen tatlılarda gayet çeşitliydi arkadaşlarım sayesinde. Neler mi vardı, durun bir sayayım :)
  • Çikolata soslu muhallebi (Zeynep'ten)
  • Kokoş kurabiyeler (Dilara'dan)
  • Künefe (Semih'ten)
Yani efenim sizin anlayacağınız epeyce bir yedik dün gece. Sanırım karnımın ağrsı ondan :)) Bu sofrada yer alan tarifleri sırasıyla vereceğim elbette, ama önce biraz ağzınızın suyunu akıtayım :) Bu arada sevgili arkadaşlarım dün gece hiç iş yaptırmadılar bana. Ya böyle misafire can kurban. Hep beraber bir giriştilerki işe görülmesi gereken bir haldi :) Canlarım benim, iyi ki geldiniz, iyi ki misafirim oldunuz!!!

No comments:

Post a Comment