Tuesday, October 2, 2007

Biberli Körili Tavuk Kavurma

Korili Tavuk Kavurma
Tavuk tavuk olalı böyle keyifle pişip mideye inmemiştir heralde :) Biraz abartmış olabilirim ama gerçekten siz de denediğinizde bana hak vereceksiniz. Genel de kuru ve sası tadı olan tavuk göğsü baharatın sayesinde yumuşacık oluyor ve ağızda inanılmaz bir lezzet bırakıyor. Siz ağzınızın suyunu toplaya durun ben tarifime geçeyim :P

Malzemeler
  • 3 tane tavuk göğüs
  • 5 tane sivri biber
  • zeytinyağ
  • tuz-karabiber
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay bardağı kadar krema
  • üzerine bolca rendelenmiş kaşar
Yapılışı
  1. Tavukları küçük küçük doğrayın. Az zeytinyağ koyduğunuz derince bir tavada (ben wog kullandım) sularını fazla salmalarına izin vermeden kavurun.
  2. Biberleri halkalar halinde doğrayıp tavuğa ekleyin. Beraber bir süre daha kavurun. Az biraz karabiber ve tuz ilave edip kavurmaya devam edin.
  3. Biberlerin rengi çok az dönünce kremayı ilave edin. Çok sulu olmasını istemiyorsanız krema miktarını daha az tutabilirsiniz.
  4. Diğer baharatlarıda ilave edip bir kere karıştırın. Yayvan bir fırın kabına alıp üzerine bol kaşar peynirini serpiştirin. Üzeri kızarana kadar fırında pişirin.
Afiyet olsun...

No comments:

Post a Comment