Monday, October 1, 2007

Yüzyılın Klasiği Tarhana Çorbası

Tarhana Çorbası

Tarhana çorbası deyince aklıma hep rahmetli babaannecim gelir. Ne zaman evde tarhana pişse canım memleketim O'nun o sıcacık evinin minicik mutfağında bulurum kendimi. Tarhana her derde deva derdi babaannem. Kahvaltıda, yemekte her zaman her yerde yenirdi. Özellikle kahvaltıya o mis gibi tarhana kokusuyla uyanmak ayrı bir keyifti. Rabbim mekanını cennet kılsın babaannecim..

Malzemeler
  • Şöyle güzelinden 3 yemek kaşığı tarhana (Ben uşak tarhanası kullandım)
  • 4 su bardağı soğuk su
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 diş sarımsak (Ben eklemedim bu aralarda sarımsağa karşı hassasiyetim olduğu için, ama size mutlaka eklemenizi öneririm.)
  • Varsa minik acı biberlerden (Tarhananın acısı makbuldür der babam ;))
  • Tereyağ
  • Tuz - karabiber
  • 1 tavuk bulyon (ah taze tavuk suyum olsa!!!)
Yapılışı
  1. Tencerede tereyağını hafifçe eritip salçayı kavurun. Sarmısakları halkalar halinde doğrayıp ekleyin. Onlarıda bir güzel kavurun.
  2. Suyu yavaşça tencereye ekleyinki bir anda her yeriniz salça olmasın.
  3. Tarhanasını da ekleyip bir güzel karıştırmaya başlayın. Eğer iyi tarhanaysa hiç topaklanmadan dağılıp gidecektir. Ama oldu da topaklandı tahta kaşığın arkasıyla ezebilirsiniz.
  4. Kaynamaya başlayana kadar karıştırın. Kaynayınca bulyonu atıp erimesini sağlayın. Tuzunu ve biberini ekleyin. 2-3 dakika altı kısık tıkırdatın.
Afiyetler olsun...

No comments:

Post a Comment