Monday, October 8, 2007

Salkım Saçak Poğaça (Perişan Poğaça)

Perisan

Bu tarif sevgili anneciğime ait. Bu yaz tatilinde memleketimde ben kendimi bir koltuktan diğerine atarken annem üşenmeden arkadaşlarımla bize durmadan birşeyler hazırladı. İşte bu güzel poğaçalarda bizim ikindi çayımızda yerlerini aldılar. Ee bunları yemek için bir zahmet koltuktan kalkıp bahçeye geçtim artık. Ama harcadığım tüm enerjiye değdi :P. İşte size beklenen perişan poğaçalarımın tarifi.

Malzemeler
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 225 gr margarin
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un (accık erken kalksaydım koltuktan tam ölçüyü yakalardım ama artık bu seferlik tembelliğime verin.)
  • Beyaz peynir - maydanoz (içlerine doldurmak için)
Yapılışı
  1. Peynir ve maydanoz hariç tüm malzemeyi karıştırın. Kulak memesi kıvamında hamur elde edene kadar yoğurun. Annemin dediğine göre yumuşacık bir hamur elde etmeliymişsiniz. Yoksa sert olurmuş poğaçalar. Siz bir elinizle kulak memenizi tutun bir elinizlede yoğurun. Aynı yumuşaklığı elde edene kadar devam :D.
  2. Maydanozları ince ince kıyın. Peynirle bir güzel karıştırın.
  3. Hamurdan toplar kopararak içine malzemeden katın. Ve elinizle rastgele sıkın. Tepsiye atın. Ne kadar salkım saçak okadar makbul. Yani öyle özene bezene şekil vermenize gerek yok. Bunlar perişan kurabiyeler.
  4. Tepsiye dizdiğiniz kurabiyelerin üzerine yumurta sarısı sürün. 180 derece fırında üzerleri kızarana ve etrafı mis gibi kokular kaplayana kadar pişirin.
Afiyetler olsun..

No comments:

Post a Comment