Wednesday, April 8, 2009

Zeytinyağlı Bakla

Zeytinyağlı Bakla

Güzel sebzelerin mevsimi geldi.. Bahar geldi.. Hoşgelddiii... En sevdiğim mevsimdir benim ilkbahar. Heralde çoğunluğunda öyle. Havalar insanı pişirmez ama üşütmezde. Akşama doğru illaki üstüne birşeyler giyme ihtiyacı duyarsın ama gündüzler ışıl ışıldır. İnsanın içi ayrı bir kıpır kıpır olur baharda. Zira boşuna değildir baharın Aşk mevsimi oluşu.. İşte benim içinde öyle. Ben her bahar aşık olurum :))

Malzemeler
  • 1 kg bakla ayıklanmış (Bakla ayıklamak için; iki ucunu bıçakla kesin. hepsi bu :) )
  • 1 büyük baş soğan
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı toz şeker (ben şekersiz yapıyorum genellikle. ama arzu ederseniz katabilirsiniz. )
  • 1 küçük çay bardağı zeytinyağ
  • tuz
  • 1/2 demet dereotu
  • su (ilk başta ilave etmiyorum. sebze kendi suyuyla pişsin. eğer sebzenin suyu az gelirse yeteri kadar ilave edilebilir.)
Yapılışı
  1. Soğanı küp küp doğrayın.
  2. Yayvan bir pilav tenceresine. Önce soğanları, sonra baklaları koyun. Üzerine zeytinyağ gezdirin. Un, şeker ve tuz serpiştirin.
  3. Tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte pişirin. Baklalar yumuşayınca altını kısın. Bir iki dakika daha pişirin. Bu arada fazla su salmaz dibi tutacak gibi olursa su ilave edebilirsiniz.
  4. Piştikten sonra altını kapatıp, dereotunu ince ince kıyıp üzerine serpiştirin. Tencerenin kapağını kapatın. İster soğuk ister ılık ama mutlaka bir kaşık yoğurtla beraber servis edin.
Afiyet olsun...

No comments:

Post a Comment