Friday, April 3, 2009

Beyaz Çikolatalı Kahveli Muffin

Beyaz Çikolatalı Kahveli Muffin

Daha önce beyaz çikolatayı pastaların kreması hariç hiçbir yerde kullanmamıştım. Ancak bu tariften sonra sık sık kullanacağım. Keke verdiği tatlılık kahve ile birleştiğinde inanılmaz keyifli bir hal alıyor. E bide kek yoğurtla yapılınca, bulut gibi yumuşacık yedikçe yiyesiniz gelen bir kek elde etmiş oluyorsunuz. İş yerinde ki arkadaşlara götürmeyecek olsaydım heralde oturur tamamını kendim yerdim, yani arkadaşlar kıymetinizi bilin! :))
Tarif Ceren Büke Gülan'ın Ev Yemekleri kitabından uyarlanmıştır. Daha önce bu kitaptan uyguladığım tarifleri görmek için tıklayınız...

Beyaz Çikolatalı Kahveli Muffin

Malzemeler (20 adet)
  • 2 yemek kaşığı filtre kahve
  • 1 çay bardağı kaynar su
  • 100 gr beyaz çikolata iri iri doğranmış
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 150 gr tereyağ erimiş
  • Üzerine süslemek için cappucinolu Crém Olé ve toz filtre kahve
Muffin Karisim

Yapılışı

Muffin yaparken kural sıvılar ayrı, kurular ayrı yerde karıştıktan sonra her iki karışımın çok fazla çırpılmadan birbirine karıştırılmasıdır. Gayet topaklı bir karışım elde edilir. Bu topaklar çok da umursanmaz :). Zaten mikser de kullanılmaz, tel çırpıcı ve tahta kaşık yeterlidir..
  1. Fırını 180 derecede turboda ısıtın. Muffin kalıplarına muffin kağıtlarını yerleştirin.
  2. Filtre kahveyi kaynar suyun içinde eritin. Soğumaya bırakın.
  3. Yumurtaları çok hafif çırpın, içine yoğurt, erimiş tereyağ, soğumuş kahveyide ilave edip karıştırın.
  4. Un, şeker, vanilya, kabartma tozu ve çikolatayıda ayrı bir kasede karıştırın.
  5. İki karışımı birbirine karıştırın. Muffin kalıbını her bölüme birer dondurma kaşığı kadar, kalıbın 2/3 ü dolacak kadar karışımdan koyun.
  6. Kabarıp kürdan testinden başarıyla geçene kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
  7. Fırından çıktıktan sonra bir süre kalıpta daha sonra tel ızgara üzerinde soğutun.
  8. Soğuduktan sonra paketin arkasında tarife göre Crém Olé yi hazırlayıp üzerlerine krema sıkma poşetiyle sıkın. Kahveyide süzgeçle serpiştirip servis edin.
Afiyet olsun...


No comments:

Post a Comment