Sunday, May 23, 2010

EZOGELİN ÇORBASI


MALZEMELER:
  • 3 yemek kaşığı salça ( 2 kaşık domates 1 kaşık biber salçası)

  • 2 yemek kaşığı nane

  • 1 yemek kaşığı pul biber

  • 10 su bardağı et suyu veya 1 paket bulyon

  • 1,5  çay bardağı kırmızı mercimek

  • Yarım çay bardağı pirinç

  • Çeyrek çay bardağı ince köftelik bulgur

  • 3 yemek kaşığı un

  • 1 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı

Üzeri için ayrıca tereyağı veya zeytinyağı

YAPILIŞI:
  1. Mercimek, bulgur ve pirinci yıkayıp süzün. Salçayı bir kapta su ile ezin.

  2. Tencerede yağ ile unu hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Ocağın altını kapatın.

  3. Önceden hazırladığınız salçalı suyu kavurduğunuz una ekleyin. Tahta kaşık ile iyice  pütürleri yok olana kadar ezin. 

  4. Et suyu, yıkanmış mercimek, pirinç ve bulguru ilave edip ara sıra karıştırarak pişirin.

  5. Ocaktan aldıktan sonra üzerine, arzuya göre tereyağı veya zeytin yağda, yakılmış nane ve pul biber dökerek biraz karıştırın.Sıcak sıcak servis yapın

Afiyet olsun...

No comments:

Post a Comment