MALZEMELER:
- 3 yemek kaşığı salça ( 2 kaşık domates 1 kaşık biber salçası)
- 2 yemek kaşığı nane
- 1 yemek kaşığı pul biber
- 10 su bardağı et suyu veya 1 paket bulyon
- 1,5 çay bardağı kırmızı mercimek
- Yarım çay bardağı pirinç
- Çeyrek çay bardağı ince köftelik bulgur
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı
YAPILIŞI:
- Mercimek, bulgur ve pirinci yıkayıp süzün. Salçayı bir kapta su ile ezin.
- Tencerede yağ ile unu hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Ocağın altını kapatın.
- Önceden hazırladığınız salçalı suyu kavurduğunuz una ekleyin. Tahta kaşık ile iyice pütürleri yok olana kadar ezin.
- Et suyu, yıkanmış mercimek, pirinç ve bulguru ilave edip ara sıra karıştırarak pişirin.
- Ocaktan aldıktan sonra üzerine, arzuya göre tereyağı veya zeytin yağda, yakılmış nane ve pul biber dökerek biraz karıştırın.Sıcak sıcak servis yapın
No comments:
Post a Comment