Saturday, May 29, 2010

KARADENİZ USULÜ HAMSİ-SARDALYA KIZARTMA


Bu şekilde kızarmış balıklar müthiş lezzetli oluyor. Bunun için teflon tava ve bu tavaya uygun düz kapak veya servis tabağına ihtiyacınız olacak.

Malzemeler:
  • Hamsi veya sardalya
  • İnce mısır unu
  • Kızartmak için ayçiçek yağı
  • Tuz
Yapılışı:
  1. Balıkları temizleyip yıkayın süzgüde bekletin. Tuzlayın.
  2. Geniş yayvan bir tabağa mısır ununu koyun balıkları unlayıp tavaya sıkı ,sıkı aralarında boşluk bırakmadan sıra, sıra dizin.
  3. Tavaya dizilerek yerleştirilmiş balıkların üzerine yarım çay bardağına yakın yağı gezdirerek dökün, tavayı sağa sola hareket ettirerek yağın yayılmasını sağlayın. Ara sıra tavayı sallayın balıklar tavaya yapışmasın. Pişme derecesini zevkinize göre belirleyin ( 6-7 dakika yeterli).
  4. Balıkların altı kızarınca tavayı ateşten alın, tavanın üzerine düz kapak veya servis tabağı kapatın , tavayı kapak ile birlikte ters çevirin balıkların kapak üzerine gelmesini sağlayın ( bu işi bir tabağın üzerinde yapın)
  5. Kapağa aldığınız balıkları kapaktan kaydırarak tavaya geri alın ve tekrar pişirin. Yağ gerekirse biraz yağ ilave edebilirsiniz.
  6. Her iki yüzüde pişen balıkları yine kapağa alalım, kalan yağı tavayı kapak ile birlikte eğerek alttaki tabağa süzdürelim. Kapağa aldığımız balıkları servis tabağına kaydırarak yerleştirelim.
  7. Sıcak, sıcak yanında salata ile servis yapalım.
Afiyet olsun...

No comments:

Post a Comment