Monday, May 31, 2010

ŞEHRİYELİ PİRİNÇ PİLAVI


MALZEMELER:
  • 2 ölçü pirinç
  • 3 ölçü su (et suyu veya 1 paket bulyon, su miktarı 1 e 1,5 olacak)
  • 1 tahta  kaşığı ayçiçek yağı
  • 2 tahta kaşığı zeytinyağı ( veya 2 yemek kaşığı tereyağı)
  • 1 çay kaşığı limonsuyu
  • tuz
YAPILIŞI:
  1. Pirinçler ayıkladıktan sonra yıkanır ve süzülür.
  2. Tencereye bir yemek kaşığı ayçiçek yağı ve şehriye ilave edilir, şehriye kızarıncaya kadar kavrulur.
  3. Yıkanmış ve süzülmüş pirinç eklenip pirinçler camlaşıncaya kadar kavrulur.( 3-4 dk)
  4. Kaynar et suyu veya normal su ile birlikte bulyon, 2 tahta kaşığı zeytinyağı, tuz ve limon suyu ilave edilip karıştırılır.
  5. Kaynamaya başladığında altı kısılır kapağı kapatılır  ve pişirilir.( Pilavın üzeri göz göz olunca veya kaşığı batırdığınızda suyunun çekildiğini gördüğünüzde pilavımız pişmiş demektir) Ocaktan alınır.
  6. Üzerine kağıt havlu serilir, kapağı kapatılır 10 dakika demlenmesi için beklenir.
Afiyet olsun...

No comments:

Post a Comment