Friday, May 28, 2010

Zeytinyağlı Taze Fasülye Kavurması

Taze Fasülye Kavurması

Taze fasülyeyi bu şekilde kime ikram ettiysem önce şaşırıyor sonrada kaşık üzerine kaşık dolduruyor tabağına. Sanırım bu da ne kadar çok beğenildiğini gösteriyor. Arşive göz gezdirirken farkettimki kaç sene evvel memlekette çekmişim bu tarifin fotoğrafını ilk. Ancak beğenmemişim fotoğrafı da yayınlamamışım. Ya da her zamanki gibi unutmuş gitmişim.. Ne olacak benim unutkanlığım bilmiyorum. Sanki kafamda kavak yelleri.. Savrulup duruluyorum.. Pek buralarda değilim bugünlerde.. Hiç masa başına oturmuyorum, bilgisayarı çok nadir açıyorum, sadece pastaların fotoğraflarını yüklemek ve mailler için arada kontrol ediyorum ama o da çok kısa bir süre. Beni sürekli nette görmeye alışmış insanlar özellikle telefon açmaya başladılar nerdesin diye :).. Bu aralar böyle biraz uzak kalmalıyım.. Candan Erçetin harika bir şarkı yapmış ya bu sene aynen onun gibi; "Bahar geldiğinde mi ben böyle olurum, yoksa böyle olduğumda mı gelir bahar..."...

Taze Fasülye Kavurması

Malzemeler
  • 1 kg taze şeker fasülye (ince ve körpe olanları seçerseniz harika olur)
  • 1 baş kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1/2 demet taze nane
  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • tuz
Yapılışı
  1. Taze fasülyeleri kılçıklarından ayıklayıp küçük küçük doğrayın.
  2. Soğan ve sarımsağı küçük küpler halinde doğrayın.
  3. Geniş tabanlı bir tencereye (ben pilav tenceresi kullanıyorum) zeytinyağını koyup ısıtın.
  4. Tencereye önce soğan ve sarımsağı koyun. Hafif pembeleşip yumuşayana kadar kavurun.
  5. Sonra taze fasülyeyide ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Ara sıra gidip gelip karıştırın. Fasülyeler renk değiştirip yumuşayana kadar kavurmaya devam edin.
  6. Piştikten sonra tencerenin altını kapatın. İnce kıydığınız naneleri tencereye ilave edin. İster sıcak ister soğuk servis edin..
Afiyet olsun..

No comments:

Post a Comment