Thursday, October 14, 2010

GEMYELİ 1-2 KURABİYESİ


MALZEMELER:
  • 1 su bardağı yarı yarıya yumuşak margarin ve zeytinyağı,
  • 1 su bardağı şeker,
  • 3 yumurta,
  • 3 su bardağı un,
  • 2 su bardağı kepekli un,
  • 1 limon kabuğu rendesi,
  • 1 çay kaşığı mahlep,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • 1/2 su bardağı kuru üzüm,
  • 1 yemek kaşığı tepeleme kakao,
  • 1/2 su bardağı damla çikolata,
YAPILIŞI:
  1. Yağ, şeker ve limon kabuğu rendesi iyice karıştırılır. Yumurtalar birer birer ilave edilir.
  2. Ceviz, mahlep ve kabartma tozu karıştırılmış un elenip yoğrulur.
  3. Elde edilen hamur ikiye ayrılır. Yarısına üzüm diğer yarısına kakao ve damla çikolata ilave edilip yoğurulur. (İki farklı hamurumuz oldu.)
  4. Yağlanmış veya fırın kağıdı serilmiş tepsiye üzümlü hamurdan ceviz büyüklüğünde ve muntazam olmayan parçalar koparılır dizilir.
  5. Başka bir tepsiye de, kakaolu hamurdan aynı büyüklükte parçalar koparılır, avuç içinde yuvarlatılır ve hafif yassıltılarak dizilir.
  6. 180 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirilir. Bir tencereye konup kapak kapatılırsa yumuşak olur.
Afiyet olsun...

No comments:

Post a Comment