Tuesday, June 1, 2010

Sebzeli Makarna

Sebzeli Makarna

Aslında yazmak istediğim çok başka şeyler var. Yurdumuzun acı kayıpları çok fazla! Bu konuda ne yazabilir ki insan. Hangi yazılar acıları dindirebilir. Sadece dua ediyorum. Ve biliyorumki haklı haksızın en adil şekilde yargılanacağı ZAMAN gelecek. O zaman benimde soracak hesabım var... Benden evvel anaların, evlatların, babaların soracak hesabı var..

Ne zamandır bekliyormuş bu tarif yayınlanmayı.. Teee Tuz&Biber dergisinin Ocak sayısı için hazırlamıştım. Nihayet bunuda yayınlayarak Tuz&Biber'deki tüm tariflerimi sayfamda da yayınlamış oluyorum. Bunun gibi sırada bekleyen Lezzet ve Leziz dergisinin tarifleride var.. Onlarda sırada gelecek.. Sayfamın yan tarafında bunları "Dergi Tarifleri" Başlığı altında ayırdım. Böylece dergilerde çıkan tariflerime erişmeniz kolay olur ;)

Malzemeler
  • 1 adet patlıcan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • ½ paket makarna
  • Tuz
  • Çedar peyniri (veya parmesan)
Yapılışı
  1. Makarnayı bol tuzlu suda haşlayın. Suyunu süzün ama dökmeyin. Sebzelerin pişmesi için kullanılacak.
  2. Tüm sebzeleri küpler halinde doğrayın.
  3. Derince bir tavada eğer varsa wok ta zeytinyağını kızdırın.
  4. Kızgın yağa önce havuçları atın. Yumuşayana kadar kızartın. Sonra biberleri de aynı şekilde yumuşayana kadar kızartın. Patlıcanları en son ekleyin. Tüm sebzeleri kızarana kadar wokta yüksek ateşte pişirin.
  5. Kızaran sebzelerin daha iyi pişmesi için makarnanın haşlama suyundan iki kepçe ilave edin.
  6. Dişe gelir kıvama gelen makarnayı sebzelere ilave edin.
  7. Sebzelerle beraber harlı ateşte yalnızca 2-3 dakika çevirin.
  8. Sıcak olarak üzerine bol miktarda çedar peyniri rendeleyerek servis edin.
Afiyet olsun…

No comments:

Post a Comment