Wednesday, July 28, 2010

KADINBUDU KÖFTE TARİFİ

KADINBUDU KÖFTE

MALZEMELER:
  • Yarım kg dana kıyma

  • 2 orta boy soğan

  • 3 çorba kaşığı pirinç

  • 3 yumurta ( 1 tanesi köfte harcına, 2 tanesi köfteyi kızartmak için kullanılacak)

  • Yarım demet maydanoz

  • 1 su bardağı kızartmak için ayçiçek yağı

  • Tuz, karabiber

  • Galeta unu

YAPILIŞI:
  1. Pirinç yıkanır bir su bardağı sıcak suya atılıp haşlanır ve suyu çektirilir.

  2. Rendelenmiş soğan ve kıymanın yarısı,  tavaya hafif yapışacak kadar iyice kavrulur. (Unutmayın köftenizin güzel olmasının püf noktası budur). Çiğ kıymaya katılır.

  3. Haşlanmış pirinç, kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber, 1 yumurta kırılıp yoğurulur.Yumurta büyüklüğünde parçalar alınıp, oval ve yassı köfteler yapılır.

  4. Önce galeta ununa, sonra çırpılmış yumurtaya batırılıp kızgın yağda kızartılır. Fazla yağını çekmesi için kağıt havlu serilmiş tabağa alınır.

Afiyet olsun...

No comments:

Post a Comment