KADINBUDU KÖFTE
MALZEMELER:
- Yarım kg dana kıyma
- 2 orta boy soğan
- 3 çorba kaşığı pirinç
- 3 yumurta ( 1 tanesi köfte harcına, 2 tanesi köfteyi kızartmak için kullanılacak)
- Yarım demet maydanoz
- 1 su bardağı kızartmak için ayçiçek yağı
- Tuz, karabiber
- Galeta unu
- Pirinç yıkanır bir su bardağı sıcak suya atılıp haşlanır ve suyu çektirilir.
- Rendelenmiş soğan ve kıymanın yarısı, tavaya hafif yapışacak kadar iyice kavrulur. (Unutmayın köftenizin güzel olmasının püf noktası budur). Çiğ kıymaya katılır.
- Haşlanmış pirinç, kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber, 1 yumurta kırılıp yoğurulur.Yumurta büyüklüğünde parçalar alınıp, oval ve yassı köfteler yapılır.
- Önce galeta ununa, sonra çırpılmış yumurtaya batırılıp kızgın yağda kızartılır. Fazla yağını çekmesi için kağıt havlu serilmiş tabağa alınır.
No comments:
Post a Comment