MALZEMELER:
- 1 yumurta
- 2,5 su bardağı süt
- 2 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/4 çay bardağı sıvı yağ
- Krep malzemelerini derin bir kaba koyalım ve bilendır ile iyice çırpalım. Pütürlü olmaması lazım.
- Ocağımızın büyük kısmını açalım , teflon tavayı kızdıralım az miktarda yağ koyalım, yağı tavaya yayalım bir kepçe hamuru tavaya dökelim. Dairesel hareketle tavayı hafif sallayarak hamurumuzun yuvarlak yayılmasını sağlayalım.
- Tava sallandığında krepimiz tavadan ayrılıyorsa krep ters çevirilir ( krepin kenarını spatula ile kaldırarak tavadan ayırabilirsiniz) diğer yüzü de pişirilir. 2-3 krepten sonra gerektiğinde yağ koyalım. Tüm hamur bitene kadar bu işlemler tekrarlanır. ( 10 adet krep çıkıyor benim tava ile)
- Kreplerin içine arzuya göre iç koyup dürüm yapabilirsiniz.
No comments:
Post a Comment