Monday, September 27, 2010

Çikolatalı Cheesecake

Çikolatalı Peykek / Chocolate Cheseecake

Sonunda okuyucu isyan bayrağını çekti.. Yeetteeerr nidaları yükselmektee.. Fotoğraf istemioz yazı yazzzz diyenler çoğunlukta :) Neyseki arşivde tutmuşum bişeyler. İçim el vermiyor fotoğrafsız nasıl yazarım tarifi.. Onun için Lezzet dergisinde yayınlanan onun ertesi günü fotoğrafını çektiğim ama pek beğenmediğim, şimdi ise yokluktan bana dünyanın en güzel fotoğrafı gibi görünen haliyle yayınladığım çikolatalı cheesecake.. Yaaa insan bazen elindekilerin kıymetini kaybedince anlıyormuş ya he işte :) Ben anladım tamam artık kaybettiklerim geri gelsiiinnn lüüttfeeeennn :)

Yok böyle bir lezzet dedirten cinsten harikkaaa bir cheesecake.. Soğuk, kremamsı ve inanılmaz lezzetli. Mutlaka deneyin derim..

cikolatalipeykek2

Malzemeler
  • 200 gr sütlü küvertür çikolata
  • 100 gr bitter küvertür çikolata
  • 1 kg krem peynir (oda ısısında iyice yumuşamış)
  • 5 tatlı kaşığı mısır nişastası
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 4 yumurta (oda ısısında)
Taban için:
  • 1 paket (200 gr) kakaolu pötibör bisküvi
  • 6 yemek kaşığı erimiş tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
Üst krema için:
  • 100 gr bitter küvertür
  • 100 gr krema
Yapilisi
  1. Taban için bisküvileri robottan geçirin. Üzerine erimiş tereyağı ve tarçını da ilave edip yeniden robotta çekin.
  2. 25 cm'lik çember kalıbın tabanına yağlı kağıt serin kenarlarını yağlayın. Bisküvi kırıntılarını tabana iyice bastırarak döşeyin. İç harcı hazırlayana kadar buzlukta bekletin.
  3. Sütlü ve bitter çikolatayı benmaride eritin. (Kaynayan suyun üzerine, suya deymeyecek şekilde bir kase koyun. İçine çikolataları koyun. Suyun buharıyla erimelerini sağlayın.) Soğuması için kenara ayırın.
  4. İç harç için, krem peyniri iyice ipek gibi olana kadar mikserle çırpın. İçine nişastayı, şekeri ve vanilyayıcda ilave edip iyice çırpın.
  5. Yumurtaları teker teker ilave edin. Her yumurtayı tek tek karışıma yedirin. Bu aşamada fazla çırpmayın. Sadece yumurtanın karışmasını sağlamanız yeterli.
  6. En son da erimiş çikolatayi ilave edip karıştırın.
  7. Tabanı buzluktan çıkarıp peynirli karışımı üzerine dökün.
  8. 180 derece de alt üst konumda (turbo olmadan!) yaklaşık 40 dakika pişirdikten sonra fırını kapatın ama kesinlikle kapağını açmayın. Fırının kendi ısısıyla kek pişmeye devam edecektir. Fırın iyice soğuyana kadar cheesecakei içinde bırakın. Daha sonra buzdolabına alıp en az 1 gece dinlendirin.
  9. Üzerinin kreması için kremayı kaynatmadan ısıtın. Parçalanan çikolatanın üzerine sıcak kremayı dökün. Çırpma teliyle iyice karıştırın. Biraz oda ısısına geldikten sonra buzdolabından cheesecakei çıkarın kremayı üzerine dökün.
  10. İkisini beraber yeniden buzdolabına kaldırın. 1 saat dinlendirin. Servis etmeden önce üzerini istediğiniz gibi süsleyin.
Afiyet olsun...




Lezzet Şubat 2010 - Çikolatalı Peykek

Lezzet dergisi Şubat 2010 sayısında bu tarifim yayınlanmıştı.. Hani olurda dergiyi alamadıysanız bu da size hediyem olsun ;)

No comments:

Post a Comment