Wednesday, September 29, 2010

PATLICAN KARNIYARIK

MALZEMELER:
  • 6 adet küçük patlıcan,
  • 250 gr kıyma,
  • 2 soğan,
  • 2 domates,
  • 2 tatlı kaşığı salça (1 kaşık pişirme suyu için)
  • 2-3 diş sarımsak,
  • 2-3 sivri yeşil biber,
  • 1 çay kaşığı tuz, karabiber, kimyon,
  • Yarım demet maydanoz,
YAPILIŞI:
  1. Patlıcanlar alaca soyulur tuzlu suda yarım saat bekletilir. Yıkanıp, sıkılır, kurtulanır.
  2. Yağda çevirerek kızarılır, yayvan tencereye yerleştirilir, boydan boya bıçak altına geçmeyecek şekilde kesilir.
  3. İnce doğranmış soğan, biber, kıyma birlikte kavrulur. Soyulup doğranmış domates, ince doğranmış sarımsak ve 1 tatlı kaşığı salça ilave edilerek birlikte biraz daha kavrulur.
  4. 1 çay kaşığı tuz, karabiber, kimyon ve kıyılmış maydanoz eklenir karıştırılır ocaktan alınır.
  5. Patlıcanların içine doldurulur, 1 tatlı kaşığı sakça az su ile ezilir tencereye ilave edilir. 10 dakika kadar kısık ateşte pişirilir.
Afiyet olsun...

No comments:

Post a Comment