PATLICAN KARNIYARIK
MALZEMELER:- 6 adet küçük patlıcan,
- 250 gr kıyma,
- 2 soğan,
- 2 domates,
- 2 tatlı kaşığı salça (1 kaşık pişirme suyu için)
- 2-3 diş sarımsak,
- 2-3 sivri yeşil biber,
- 1 çay kaşığı tuz, karabiber, kimyon,
- Yarım demet maydanoz,
YAPILIŞI:- Patlıcanlar alaca soyulur tuzlu suda yarım saat bekletilir. Yıkanıp, sıkılır, kurtulanır.
- Yağda çevirerek kızarılır, yayvan tencereye yerleştirilir, boydan boya bıçak altına geçmeyecek şekilde kesilir.
- İnce doğranmış soğan, biber, kıyma birlikte kavrulur. Soyulup doğranmış domates, ince doğranmış sarımsak ve 1 tatlı kaşığı salça ilave edilerek birlikte biraz daha kavrulur.
- 1 çay kaşığı tuz, karabiber, kimyon ve kıyılmış maydanoz eklenir karıştırılır ocaktan alınır.
- Patlıcanların içine doldurulur, 1 tatlı kaşığı sakça az su ile ezilir tencereye ilave edilir. 10 dakika kadar kısık ateşte pişirilir.
Afiyet olsun...
No comments:
Post a Comment