ETLİ YAPRAK SARMASI
MALZEMELER:
- 750 gr asma yaprağı,
- 300 gr dana eti,
- 1 su bardağı pirinç,
- 2 soğan,
- 1 çay bardağı yeşil mercimek,
- 1 çay bardağı kırmızı mercimek,
- Yarım demet maydanoz, dereotu,
- Yarım çay bardağı yağ,
- 1 yemek kaşığı salça,
- Karabiber, nane, tuz,
YAPILIŞI:
- Soğan, maydanoz, dereotu doğranır. Dana eti kuşbaşından çok küçük doğranır. Tuz, karabiber, salça, yağ, ve nane katılır yoğurulur.
- Yıkanmış pirinç ve mercimekler ilave edilir karıştırılır.
- Tencerenin dibine bir sıra yaprak serilir, üzerine sarılmış dolmalar dizilir.
- Tencereye 1 kaşık yağ ve salçalı su konur. Orta ateşte pişirilir.
Afiyet olsun...
No comments:
Post a Comment