Saturday, September 18, 2010

GÜRCÜ USULÜ ETLİ YAPRAK SARMASI (YAPRAK DOLMASI)

ETLİ YAPRAK SARMASI

MALZEMELER:

  • 750 gr asma yaprağı,
  • 300 gr dana eti,
  • 1 su bardağı pirinç,
  • 2 soğan,
  • 1 çay bardağı yeşil mercimek,
  • 1 çay bardağı kırmızı mercimek,
  • Yarım demet maydanoz, dereotu,
  • Yarım çay bardağı yağ,
  • 1 yemek kaşığı salça,
  • Karabiber, nane, tuz,
YAPILIŞI:
  1. Soğan, maydanoz, dereotu doğranır. Dana eti kuşbaşından çok küçük doğranır. Tuz, karabiber, salça, yağ,  ve nane katılır yoğurulur.
  2. Yıkanmış pirinç ve mercimekler ilave edilir karıştırılır. 
  3. Tencerenin dibine bir sıra yaprak serilir, üzerine sarılmış dolmalar dizilir.
  4. Tencereye 1 kaşık yağ ve salçalı su konur. Orta ateşte pişirilir.
Gerekirse pişerken azar azar su ilave edilir.
Afiyet olsun...

No comments:

Post a Comment