Thursday, September 23, 2010

ROSTO TARİFİ

ROSTO
MALZEMELER:
  • Yarım kg  rostoluk et,
  • 1 yemek kaşığı domates salçası,
  • 2 yemek kaşığı margarin,
  • Tuz,
YAPILIŞI:
  1. Düdüklü tencerede yağ eritilir,
  2. İyi kızarması için etin her iki tarafı  tuz ile iyice ovulur ve yağda kızartılır.
  3. Bir su bardağı su ile ezilmiş salça ilave edilir, daha sonra bir su bardağı daha sıcak su eklenir 1 saat kadar pişirilir. ( et yağına kalmalıdır.)
  4. Biraz soğuyunca dilimlenir servis tabağına alınır, üzerine tenceredeki salçalı yağ gezdirilir.
  5. Etin yanına havuç, bezelye sotesi veya patates püresi konarak servis yapılır.
Afiyet olsun...

No comments:

Post a Comment