Thursday, August 19, 2010

Balsamik Soslu Tavuk

Balsamik Soslu Tavuk

Ah ahhh... halen devam ediyor.. Hala fotoğraf makinem yok.. Halen yaptığım hiçbir lezzeti, kurduğum hiçbir iftar sofrasını sizinle paylaşamıyorum. Nasıl birşeydir bu?? Sanki bir kolum eksildi mutfakta.. Yeni bir tarif denemek istiyorum hemen OPY kapsamındaki kitaplarımı karıştırıyorum.. Sonra balyoz gibi kafama iniyor! Yapsam ne olacak? Denesem ne olacak?? Fotoğrafını çekemedikten sonra... uf ufff! Meğer nasılda bağlanmışım makineme. Hala ses yok oldu mu, düzeldi mi belli değil.. Ufff... blog dünyasında geziyorum herkes harika şeyler yapmış çekmiş yazmış.. Sonra kendime bakıyorum hep aynı hep aynı.. Ay sanırım ilk kez bu kadar sıkkın bıkkın bir yazı yazdım.. Neyse sizi daha fazla sıkmayayım ben zaten yeteri kadar sıkılıyorum..

Balsamik Soslu Tavuk

Bizim evde kırmızı etten çok beyaz et tüketildiği biliniyor artık. En pratik yaptığım lezzetlerde genelde tavuklu yemekler oluyor. Ani gelen misafirde her zaman tercihim bir tavuk yemeği, bir pilav yada makarna, öncesindede lezzetli bir çorba.. Hani her ne kadar yapmayı çok sevmesemde birde yeşil salata :) Söylemedim ben size dimi? Ben salata yapmayı hiç sevmem.. Aslında yemesini severim ama otları tek tek yıkama işindenmidir nedir, bi türlü ısınamadım salata yapımına :)
Balsamik sirkeyi hemen hemen her salatada kullanmayı seviyorum. Farklı tatlımsı tadı ve nefis kokusu beni çok mutlu ediyor.. Ailemizin en favori sirkesi diyebilirim. Bu tarifte de tavuğa harika bir renk ve tat kattı. Yanıltmadı beni gene. Sizde deneyin, hem hafif hemde lezzetli bir tarif..

Malzemeler (Tarif Remix 1 kitabından uyarlanmıştır.)
  • 1/2 kg tavuk kalça kuşbaşı
  • 4 dal taze soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1/4 su bardağı balsamik sirke
  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Karabiber (dikkat tuz yok, balsamik sirke eklenen tariflerde genelde tuz ihtiyacı olmuyor.. Onun için illaki tuz atmak istiyorsanız tadını kontrol etmeden atmayın derim.)
Yapılışı
  1. Tavukları geniş tabanlı teflon bir pilav tenceresinde 1 kaşık yağ ile yaklaşık 10-15 dakika pişirin. Kızaran tavukları kenara alın. Bu işlemi harlı ateşte yaparsanız çok fazla su salmazlar bu da daha iyi olur :) Ama salsalarda sorun değil tencerenin kapağını açık bırakın sularını daha çabuk çeksinler..
  2. Taze soğanları ince ince kesin. Sarımsağıda ince ince kesin.
  3. Soğan ve sarımsağı ayrı bir tavada az biraz yağ ile kavurun. Yaklaşık 10 dakika kadar. Soğanlar iyice kendinden geçecek :)
  4. Suyu soğanlara ilave edip kaynatın. Kaynadıktan sonra kızarmış tavukların üzerine dökün. Beraber 10-15 dakika daha pişirin.
  5. Tencerenin kapağı açık olacak şekilde balsamik sirkeyi ilave edin bir kere kaynatın.. Altını kapatın.
  6. Sıcak olarak servis edin..
Afiyet olsun..

No comments:

Post a Comment