Friday, August 27, 2010

KIYMALI PATATES YEMEĞİ


Patates ile çok çeşitli yemekler yaparız. Çoğumuz patates ile yapılan her yemekten hoşlanır. Çorbasından gözlemesine kadar bir çok yemekte kullanırız. Patates evimizde demirbaştır, her zaman bulunur. Yine de yemeğini yapmak pek aklıma gelmez. Evde yapacak yemeklik bir şey olmadığında aklıma gelir nedense. Aklıma gelince de büyük bir hevesle yaparım, çok severek yeriz.
Çok önemli bir bilgiyi paylaşmak istiyorum. Maydanozun hiç bir yemeğe bu kadar yakıştığını görmedim. Mutlaka maydanoz kullanın :)

MALZEMELER:
  • 5-6 adet patates,
  • 1 orta boy soğan,
  • 3 adet sivri biber,
  • 2 adet domates,
  • 1 yemek kaşığı biber salçası,
  • 200 gr kıyma,
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı,
  • Bir avuç maydanoz,
  • Tuz, 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber,
YAPILIŞI:
  1. Patatesler soyulur,  fazla küçük olmayacak şekilde şekilsiz doğranır, yıkanır suda bekletilir.
  2. Soğanlar yemeklik, biberler ince doğranır yağda hafif kavrulur. Kıyma eklenir birlikte kavrulmaya devam edilir.
  3. Kıymanın rengi değiştiğinde yıkanıp soyulmuş ve küçük doğranmış domates, salça ve kırmızı toz biber ilave edilir bir iki çevrilir.
  4. Patatesler süzülür tencereye alınır kısık ateşte 10 dakika kadar ara sıra karıştırılarak tencerenin kapağı kapalı olarak kavrulur.
  5. Üzerini biraz geçecek kadar sıcak su ilave edilir pişirilir. Pişmesine yakın tuz eklenir. Ocağın altı kapatıldıktan sonra doğranmış maydanoz eklenir karıştırılır.
Afiyet olsun...

No comments:

Post a Comment