Sunday, August 1, 2010

KAYISI MARMELATI


Nevşehir' den arkadaşlarımız gelirken kayısı getirmişlerdi. Sağ olsunlar bayağı da fazla getirmişler. Bir kısmını kayın validemlere verdim ama yine de yemekle bitirilecek gibi değildi. Ben de marmelat yapmaya karar verdim. Marmelatı tartlarımda da kullanıyorum çok güzel oluyor.

MALZEMELER:
  • 1 kg kayısı ezmesi,
  • 6 su bardağı şeker,
  • 1 limon suyu,
YAPILIŞI:
  1. Kayısılar bol suda iyice yıkanır süzülür. çekirdekleri çıkarılır.
  2. Tahta kaşık ile delikli süzgeçten ( kevgirden) geçirilerek kayısı ezmesi elde edilir.
  3. Ezme tencereye alınır ve ısıtılır. Azar azar şeker ilave edilir. Ezme 30 dakika kaynatılır, üzerinde biriken köpükler alınır.1 limonun suyu ilave edilir. 10 dakika daha kaynadıktan sonra ateşten alınır.
  4. Sıcakken cam kavanozlara doldurulur.
Afiyet olsun...

No comments:

Post a Comment