Saturday, August 21, 2010

Çikolatalı Sütlaç

Çikolatalı Sütlaç

Hımm... Pirinç. Küçüklüğümden beri en sevdiğim lezzet. Daha yeni konuşmaya başladığım dönemlerde annem "kızım ne istersin?" diye sorduğumda her zaman cevabım "pilaf" olurmuş.. Şimdi bile öyledir :) Annem "kızım akşama size ne yapayım?" dediğinde "ne yaparsan yap ama yanına pilav yap" derim.. Eee insan yedisinde neyse yetmişinde de oymuş.. Ben pirinci sadece pilavda sevmem tabiki girdiği her lezzette severim. Sütlaçta haliyle tatlı pilavdır benim için. O yüzden boool pirinçli ve çoook tatlı olmalı :) Eee birde değişiklik yapıp içine çikolata eklerseniz, yeme yanında yat oluyor :) Gel görki bence bu tarifte kesinlikle sütlü çikolata kullanılmalı ve şeker miktarı biraz daha artırılmalı.. Siz gene tadına bakarak şekerini arzunuza göre ayarlayın derim. Bu ramazan değişik bir tatlı olsun diyenler için; Çikolatalı Sütlaç tam size göre..

Çikolatalı Sütlaç

Bakın baştan uyarayım; gerçekten çikolatalı pilav gibi koyu bir kıvamı oluyor. Hani olurda daha sütlü olmasını isterseniz süt miktarını artırabilirsiniz.. Sonra vay efendim neden bizi uyarmadın demeyin :)

Malzemeler (Tarif Altın Kitap Çikolata'dan uyarlanmıştır.)
  • 1 lt süt
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı pirinç (genelde sütlaçta kırık pirinç kullanılır. Ama ben bundada pilavlık pirinç kullanıyorum. Dedim ya ben pirinci çok seviyorum, kıramam onu :) )
  • 250 gr kıyılmış sütlü çikolata
  • 1 çay kaşığı tarçın
Yapılışı
  1. Pirinçleri derin çelik bir tencerede üzerini bir parmak geçecek kadar suda iyice yumuşayana kadar haşlayın.
  2. Ayrı bir tencerede sütü biraz ılıtın. Ilınan sütü haşlanan pirinçlere yavaş yavaş ilave edin.
  3. Süt kaynayıp sütlaç biraz koyulaşınca şekeri ilave edin, bir iki kere karıştırın.
  4. Tarçını da ilave edin.
  5. Kıydığınız çikolatayı, daha sonra süslemek için birazını ayırın, ilave edip eriyene kadar karıştırın. Ocağın altını kapatın.
  6. Kaselere paylaştırın. Oda ısısına geldikten sonra buzdolabına kaldırın. Servisten önce ayırdığınız kıyılmış çikolata ile süsleyip ikram edin.
Afiyet olsun...

No comments:

Post a Comment