Sunday, June 20, 2010

KIRMIZI ERİK ŞURUBU


Yazın sıcak günlerinde annemin ( eşimin annesinin) dolabından eksik etmediği ve her ziyaret edişimizde mutlaka ikram ettiği , sonradan benimde sık sık yaptığım, yapılışı son derece kolay ve sağlıklı erik şurubunun tarifini veriyorum.  Ölçüleri arzunuza göre eksiltip artırabilirsiniz.

MALZEMELER:
  • 1 kg olgunlaşmış kırmızı erik
  • 2-3 su bardağı şeker
  • 8 su bardağı su
YAPILIŞI: Erikler yıkanır su ve şeker ilave edilerek uygun tencerede erikler eriyinceye kadar kaynatılır. ( ben düdüklü tencerede 20 dakika kaynattım). Soğuduktan sonra temiz tülbent veya tel süzgeşten geçirilerek sürahi veya cam kavanoza alınır. Buzdolabında soğutulduktan sonra soğuk olarak servis yapılır.

Afiyet olsun...

No comments:

Post a Comment