Wednesday, June 9, 2010

TRAMİSU TARİFİ


MALZEMELER

Pandispanya kek için: ( Hazır pasta altlığı kullanabilirsiniz)
  • 4 yumurta
  • 3,5 kahve fincanı un
  • 4 kahve fincanı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı kakao
Kreması için:
  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 2 çorba kaşığı un (tepeleme)
  • 1 paket (200 gr) labne peyniri
  • 1 paket vanilya
Pandispanyayı ıslatmak için:
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı neskafe
  • 1 yemek kaşığı şeker
YAPILIŞI:
  1. Yumurta ve şeker 15 dakika çırpılır. Daha sonra sırası ile, kakao, vanilya  ve un elenerek eklenir  ve tahta kaşık ile iyice karıştırılır.
  2. Yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kek kalıbına  hamur dökülür. 180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık yarım saat pişirilir. Fırından çıktıktan sonra soğumaya bırakılır ve soğuduktan sonra ortadan ikiye yatay olarak kesilir.
  3. Bu arada kreması hazırlanır. Süt, şeker ve un ocak üstünde devamlı karıştırılarak muhallebi kıvamında pişirilir vanilya katılır. Ocaktan aldıktan sonra 1 paket labne peyniri eklenir ve iyice çırpılarak krema hazırlanır.
  4. Ilık suyun içine neskafe ve şeker konulup karıştırılır. kekin yarısı bir tabağa alınır neskafe ile ıslatılır üzerine kremanın yarısı sürülür. İkinci kek üzerine konulup yine neskafe karışımı ile ıslatılır üzerine kalan krema sürülür ve buzdolabında 4-5 saat bekletilir. Dolaptan çıkarıldığında üzerine  kakao elenir ve dilimlenerek servis yapılır.
        Afiyet olsun...

No comments:

Post a Comment