MALZEMELER:
- 3 orta boy kabak
- 1 orta boy soğan
- 4 çorba kaşığı un
- 2-3 sivri biber
- 3 yumurta
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet dereotu
- Tuz, karabiber
- 1 paketten biraz az kabartma tozu
- Kızartmak için 1 su bardağı çiçekyağı veya zeytinyağ
- Kabakları yıkayıp dış kısmını kazıdıktan sonra orta rende ile rendelenir ve suyu süzülür.
- Doğranmış soğan, biber, maydanoz, dereotu, tuz, karabiber, yumurta ve un konup karıştırılır.
- Kızgın yağa kaşık kaşık birer cm ara ile tavaya dökülüp iki tarafıda kızartılır.
- Fazla yağı çekmesi için kağıt üzerine çıkarılır. Ilık olarak sarımsaklı yoğurt ile servis yapılır.
NOT:
- Mücver yağda kızartıldığı gibi, yağlanmış fırın tepsisine dökülür, fırında da pişirilir ve kesilerek servis yapılır.
- Mücveri, kabak yerine rendelenmiş patates ve ince doğranarak az haşlanmış pırasa ile de yapabilirsiniz.
No comments:
Post a Comment