Friday, June 18, 2010

FIRINDA LIGHT SEBZELİ TAVUK ( 6 kişilik)


MALZEMELER:
  • 6 adet kemiksiz tavuk incik ( kemiksiz tavuk ızgara but )
  • 1 adet kabak
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 2 yemek kaşığı soya sosu ( koymayabilirsiniz de)
  •  1 paket kremalı mantar çorbası
YAPILIŞI:
  1. Tavuk etleri kuşbaşı doğranır ve borcama yayılır.
  2. Havuç, patates ve kabak rendenin orta büyüklükteki kısmı ile rendelenir. Rendelenmiş sebzeye kremalı mantar çorbası ilave edir ve iyice karıştırılır. Borcamdaki tavuk etlerinin üzerine eşit olarak düzgünce yayılır.
  3. Borcamın üzeri alüminyum folyo ile kaplanır  220 derece ısıtılmış fırında tavuk etleri pişinceye kadar yaklaşık 20 dk pişirilir.
  4. Daha sonra alüminyum folyo borcamın üzerinden kaldırılır (bu işlem fırının dışında yapılır) tekrar fırına sürülür ve  üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirilir
Afiyet olsun....

NOT: Alüminyum folyo yerine borcamın kapağını da kapatabilirsiniz.

No comments:

Post a Comment