Sunday, June 27, 2010

SÜTLAÇ TARİFİ ( fırında sütlaç)

MALZEMELER:
  • 1 Litre süt
  • Yarım su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 tepeleme yemek kaşığı nişaşta
  • Yarım paket vanilya
YAPILIŞI:
  1. Sütlaç yapılacak tencerede pirinç yıkanıp bir bardak su ile haşlanır.( suyunu çeksin)
  2. Süt ve şeker konur 10 - 15 dakika pişirilir.
  3. Nişasta yarım bardak su ile bir kasede ezilir. Kaynayan sütlaçdan birkaç kaşık alınarak alıştırma yapılır. Sütlacı karıştırarak yavaş, yavaş dökülür.
  4. Ocaktan alındıktan sonra vanilya konulur. Kaselere boşaltılır. Soğuduktan sonra istenirse dondurma ile  veya tarçın serpilerek servis yapılır.
Afiyet olsun...

NOT: Fırnda yapılmak istenirse nişastayı su ile ezerken 2 yumurta sarıı ilave edilir. Aynı şekilde pişirilir ocaktan alındıktan sonra ateşe dayanıklı kaselere boşaltılır. İçinde biraz su bulunan tepsiye dizilip fırında üstleri kızartılı. Sütlaçların üzeri kurumaması için bir tepsi ile örtülerek soğutulur.

No comments:

Post a Comment