Wednesday, June 23, 2010

Limonlu Sarımsaklı Tavuk

Limonlu Sarimsakli Tavuk

Sıcaklar kendini iyice hissettirdi.. Hissetmekte ne kelime vurdu geçti desem yeridir. Günde beş kere duşa girsem yetmiyor. Henüz Haziran ayında bu şekilde olacaksa Ağustos'ta sanırım buharlaşacağım :) Bu sıcaklarda ocak başında hele ki fırın başında fazla vakit geçirmek imkansız. O nedenle olabilecek en pratik en az doğrama gerektiren en çabuk pişen yemekleri yapmayı tercih ediyorum..

Ama o da neee! Yahu dur daha sıcaklarla ilgili yazı yazıyordum gümbüüürrrrr! Gök gürlemeye başladı.. Hatta gürlemekte ne demek yarıldı sanki!

Küçük kızını okuna gönderen anne, ani başlayan yağmurun ardından panikleyip kızının arkasından koşmuş.. Bir de ne görsün; kızı iki adım attıktan sonra kafasını gökyüzüne kaldırıp gülümsüyormuş. Sonra yeniden yürümeye devam ediyormuş.. Hemen koşmuş yanına;

- Yavrum neden gülümseyip duruyorsun, iyi misin?
- İyiyim, gökyüzü fotoğrafımı çekiyor ondan gülümsüyorum...

:) Eeee bizde tüm gece fotoğraflandık desenize.. :)))

Malzemeler (tarif net 425gr kitabından uyarlanmıştır)
  • 12 tane tavuk but
  • 1 baş (hüneriim bu senin için :P ) sarmısak. (evet yanlış yazmadım, bir sarmısağın tüm dişleri)
  • 1 adet limon
  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • 4 dal taze biberiye
  • tuz - karabiber
Yapılışı
  1. İki adet fırın torbasına tavukları altışar adet paylaştırarak koyun.
  2. Sarmısağın her bir dişini bıçağın arkasıyla ezin kabuğunu soymadan fırın torbalarına paylaştırın.
  3. Limonun yarısını sıkıp, yarısınıda halka halka doğrayıp torbalara paylaştırın.
  4. Kalan malzemeleri torbalara ilave edip her iki torbanında ağzını sıkıca bağlayın. Birer küçük delik açıp fırına verin.
  5. 180 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Sıcak olarak servis edin..
Afiyet olsun..

No comments:

Post a Comment