Monday, April 2, 2007

Domatesli, Peynirli Milföy Kıtırları

Domatesli Peynirli Milfoy Kitirlari

Bu tarif bu aykı "Mutfak" dergisinden. Dergideki resimden çok farklı bir görüntü benimkilerinin görüntüleri. Bunun sebebi tarifteki milföye göre benimkinin farklı olması sanırım :). Ama olur böyle şeyler. Ben size kendi tecrübe ettiğimi anlatayım en iyisi.

Malzemeler:
  • 4 parça (hazır karelerden) milföy hamuru
  • 1 domates
  • 1 su bardağı kadar beyaz peynir
  • tuz ve biber
  • 1 yumurta sarısı
  • zeytin yağı
  • 2 diş sarımsak
Yapılışı:
  1. Domatesin kabuğunu soyup küp küp doğrayın.
  2. Sarımsakları soyup küçük küçük doğrayın
  3. Bir tavada zeytinyağını kızdırın.
  4. Sarımsakları yağda renkleri dönene kadar kavurun. Daha sonra tavadan alın. Böylece sarımsak aroması zeytin yağına geçmiş olacak.
  5. Domatesleri yağa atın ve bir iki dakika çevirin.
  6. Peyniri de domateslere ekleyin. Tüm peynir eriyene kadar çevirin.
  7. Üzerine arzu ettiğiniz oranda tuz ve karabiber ekleyin. Ve ocağın altını kapatıp ılınmaya bırakın.
  8. Tüm karışım ılındıktan sonra robottan geçirip püre haline getirin.
  9. Milföylerin herbirini çok inceltmeden açın.
  10. Üzerlerine domatesli karışımı iyice sürün ve uzun rulolar olacak şekilde yuvarlayın.
  11. Yumurta sarısını üzerlerine sürün.
  12. 1 cm lik kalınlıklarda kesin. Yağlı kağıt koyduğunuz fırın tepsisine dizin. Buzdolabında 30 dk soğumaları için dinlendirin.
  13. Önceden ısıttığınız 200 derecelik fırında üzerleri iyice kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun...

No comments:

Post a Comment