
Malzemeler
- 6 parça kemiksiz but
- 2 adet yufka
- kekik
- pulbiber
- tuz
- zeytinyağ
- karabiber
- 1 yumurta
- 1 su bardağı ufalanmış peynir
- 1/2 çaybardağı kaynar su
- Tavukları ufak ufak parçalara kesin ve az zeytinyağı konmuş hafif çukur bir tavada çevirin. altlı üstlü iyice pişsinler. Bu arada kızarmaya başlayınca suyu ilave edin, arzu ettiğiniz kadar karabiber ekleyin ve kapağını kapatın.
- 5 tane sufle kabını veya küçük fırın kaplarını zeytinyağı ile yağlayın.
- Yufkaları kapların içini örtecek ve üstünü kapatacak şekilde parçalara ayırıp sufle kaplarına yerleştirin.
- Bu arada iyice pişen tavuklarınızın altını kapatın. Suyunu dökmeden sadece tavuk parçalarını yufkaların içine paylaştırın.
- Biraz tuz, kekik ve pul biber serpin.
- Peyniri kaplara bölüştürün.
- Üzerlerine tavada kalan tavuk suyunu bölüştürün.
- Yumurtayı küçük bir kasede çatal ile çırpın.
- Yufkaların ağzını kapatın ve yumurtayı üzerlerine sürün.
- 180 derecede önceden ısıttığınız fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
No comments:
Post a Comment