Wednesday, April 11, 2007

Peynirli Çiftlik Eriştesi

CiftlikEristesi

Buyrun size bir can simidi daha :) Dün akşamki menüm benim gibi işten 7 de eve gelip yemeğe misafir çağıran bayanlar için :) Kolay, pratik ve lezzetli.. Bu tarifin en pratik yanı sebze karışımın dahi hazır olması. Piyale'nin Çiftlik Eriştesi çünkü :) Paketin içinden sebzeler dahi çıkıyor. Ben birde ekstradan peynir ilave edip erişte şöleni yaptım arkadaşlara. :) Ama sizde hazır bu paketlerden yoksa normal erişte ile sadece peynirli ve 1 adet domates rendesi ile yapabilirsiniz. O zamanda nefis bir erişte elde edersiniz.

Malzemeler
  • 1 paket Piyale çiftlik eriştesi
  • 3 bardak kaynar su
  • 1 su bardağı peynir (ben tam yağlı örgü peyniri kullandım, ama beyaz peynir daha çok yakışır kanımca)
  • tuz
  • pul biber
  • 2 kaşık tereyağ
Yapılışı
  1. Tereyağını tencerede kızdırın.
  2. Erişteleri ekleyin ve yağda 2-3 dakika kavurun.
  3. Üzerine kaynar suyu, sebze karışımını ve tuzunu ilave edin. Kapağını kapatın.
  4. Tüm suyu çekince peynirin bir kısmını üzerine dökün ve karıştırın. Peynir iyice eriştelerin arasına karışsın.
  5. Peynir iyice eriyince ocaktan servis tabağına alın. Üzerine kalan peyniri ve pul biberi serpin.
Afiyet olsun...

No comments:

Post a Comment