Thursday, April 12, 2007

Yedi Tahıllı Ekmek

yeditahilliekmek

Dün akşam pratik yemek yapma akşamımdı. Buda pratik ekmek :). Bir gece önceden hazırladığım ekmeğim Söke Yedi Tahıllı Un Karışımdan gene şahane yumuşaçık ve çok sağlıklı bir ekmek.

Malzemeler:
  • Söke® Yedi Tahıllı Unu Karışımı
  • Kutunun içinden çıkan 1 poşet instant maya
  • Ilık Su (225ml)
  • Zeytin yağı (arzunuza göre)
Hazırlanışı:

1. Makineye her zaman önce sıvıları koyuyorsunuz. Su ve zeytin yağı bu tarifteki sıvılarımız :)
2. Üzerine un karışımını sıvıları örtecek şekilde ekliyorsunuz.
3. Unun ortasında bir çukur açıp, sıvılara gelmeyecek kadar, mayayı ortasına boşaltıyorsunuz.
4. Makineyi normal ekmek pişirme konumu (1.ayar), dark crust, 2 lb ağırlığını seçiyorsunuz. Ve Başlat düğmesine basıyorsunuz.

Bittiğini bildiren bip sesini duyduğunuz da makinenin fişini çekin ve bırakın ekmeğiniz biraz dinlensin. Ekmeği sıcakken kesmeyin dağılabilir. Afiyet olsun...

No comments:

Post a Comment