Wednesday, April 11, 2007

Domatesli Tel Şehriye Çorbası ve Tam Buğday Unlu Cevizli Zeytinli Ekmek

Tel_Sehriye_Corbasi

Bu çorba acil misafirlerde resmen cankurtaran simidi gibi :). Birkere sevilmeme gibi bir riske girmiyorsun çünkü herkes şehriye çorbasını sever, ikinciside hazırlaması çok kolay, üçüncü ve en önemliside lezzet konusunda garantiniz var. Bende dün akşam gelen misafirlerime en pratik cinsinden bu çorbayı ikram ettim :) İkiside bayıldı.. Afiyetler olsun efem :)

Malzemeler
  • 1,5 lt kaynar su (varsa bir miktar tavuk suyu ile birleştirin daha lezzetli oluyor, yoksa 1 tablet tavuk bulyonda kullanabilirsiniz.)
  • 3 domates rendelenmiş
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ
  • tuz
  • 3 avuç kadar tel şehriye
  • Süslemek için kuru nane
Yapılışı
  1. Tencerede tereyağ ve zeytinyağını kızdırın.
  2. Rendelediğiniz domatesleri ve salçayı yağın içinde bir 5 dakika kavurun.
  3. Üzerine kaynar suyu (menümde tavuk olunca onun suyundanda ekledim) dökün.
  4. Tuzunu ekleyin, bir taşım kaynatın.
  5. Şehriyeleri ilave edin. Şehriyeler iyice yumuşayana kadar kaynatmaya devam edin.
  6. Altını kısıp biraz tıkırdatın (Bu tabiri ilk annemden duymuştum. Tencerede yemek kaynarken tıkırtı ile alakalı bir ses çıkmasada neden bu tabir kullanılır bilmem ama benim çok hoşuma gidiyor. Tıkırdatın bakalım :)) )
  7. Servis etmeden önce üzerine kuru nane ile süsleyin.
Afiyet olsun...




(17/11/2008 Güncelleme) Bilmem farkettiniz mi, sitemdeki fotoğrafları güncelliyorum.. Beğenmediklerimi daha güzel çekmeye çalışıyorum. İşte bu değişimin ilk meyvesi bu güzel çorbada oldu. Şimdi çorbanın fotoğrafı değişti ayrı ama yanına da aperatif olarak ekmek geldi. Eee bunun da tarifini vermek gerek.

Tam Buğday Unlu Cevizli Zeytinli Ekmek

Malzemeler
  • Söke® Tam Buğday Unu Karışımı
  • 1 paket Söke® instant maya
  • 100 ml süt
  • 220 ml ılık süt
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 su bardağı dilimlenmiş çekirdeği çıkarılmış siyah zeytin
  • 1/2 su bardağı iri kıyılmış ceviz
Yapılışı
  1. Önce sıvı malzemeleri süt, su ve zeytinyağını ekmek makinenizin haznesine koyun.
  2. Üzerini tamamen kapatacak şekilde unu ilave edin.
  3. Unun ortasına mayayı dökün.
  4. Makineyi normal ekmek pişirme konumu (1.ayar), dark crust, 2 lb ağırlığında çalıştırın.
  5. İlk bipten sonra zeytin ve cevizi ilave edin.
  6. Yaklaşık üç saat sonra ekmeğiniz hazır. Biraz makine içinde dinlendirin. Ilındıktan sonra servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun...

No comments:

Post a Comment